Ο “κρυμμένος” οδικός γύρος της Λίμνης Βιστωνίδας

Στον «κρυμμένο» οδικό γύρο της Λίμνης Βιστωνίδας αναφέρθηκε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-6-2021) ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Γκαγκαλίδης. «Περνά δίπλα της η εθνική οδός Ξάνθης – Κομοτηνής. Με λίγη διάθεση (και αρκετές παρακάμψεις) θα ανακαλύψετε ένα «κρυμμένο» αξιόλογο οδικό κύκλο» είπε προτρέποντας τους ακροατές με τις αλλιώτικες προτάσεις του να κάνουν ενδιαφέρουσες ραδιοφωνικές διαδρομές.

Ο “κρυμμένος” οδικός γύρος της Λίμνης Βιστωνίδας«Θα γνωρίσετε πραγματικά την αληθινή Λ. Βιστωνίδα…» είπε και ξεκίνησε από το Πόρτο Λάγος και στη συνέχεια την Νέα Κεσσάνη. «Θα συναντήσετε το παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται στην δυτική ακρολιμνιά της Βιστωνίδας. Την λιμνίσια αμμουδιά που πλημμυρίζει συχνά από κοχύλια και θα απολαύσετε την πανοραμική θέα στην οροσειρά της Ροδόπης» είπε. Ακολούθησε το Σέλινο με την προτροπή να συνεχίσουμε στο παραδοσιακό καφενείο απέναντι από το ΚΠΕ Βιστωνίδας και να συνδυάσουμε την επίσκεψη με ξενάγηση στον Τεκέ του Κιουτουκλού Μπαμπά. Γυρίζοντας προς την Συδινή μας ζήτησε να πλησιάσουμε τον Πολύσιτο και στην είσοδο του χωριού να συνεχίσουμε ανατολικά στο ανάχωμα του π. Κόσυνθου, που όπως ανέφερε ο κος Γκαγκλαλίδης μαζί με τον ποταμό Κομψάτο «τροφοδοτούν» την λίμνη.¨

«Ερωδιοί, δέντρα και όμορφες εικόνες θα σας συνοδέψουν ως την Αναστασιούπολη. Θαυμάστε τους Βυζαντινούς πύργους των Παλαιολόγων. Ήταν το λιμάνι του Θρακικού πελάγους, όταν η θάλασσα έφτανε εδώ. Είναι κρίμα που ο χώρος δεν έχει αναδειχθεί όπως του πρέπει» κατέθεσε προτρέποντας όλους να σταθούν στον Ίασμο και να απολαύσουν “φιλοξενία σε έναν μαγευτικό οικισμό με ευγενικούς κατοίκους” όπως είπε πείθοντας για μια ακόμη φορά τους ακροατές της ΕΡΤ Κομοτηνής να γνωρίσουν πρώτα τον τόπο τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος