Ο Π. Θεοδωρικάκος στην Κομοτηνή για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (βίντεο)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, βρίσκεται από τις 10:00 σήμερα το πρωΐ στην τελετή έναρξης της εκπαίδευσης των 403 ειδικών φρουρών, με αντικείμενο την Πανεπιστημιακή φύλαξη στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα ο Θεοδωρικάκος θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, όπου εκεί θα εκπαιδευθούν οι 400 ειδικοί φρουροί -303 άνδρες και 97 γυναίκες- για την φύλαξη των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Αργότερα περίπου στη 1:15 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο, μαζί και με φορείς της Αυτοδιοίκησης συν τους Ιθύνοντες της ΕΛΑΣ της ΑΜ-Θ.
Στη συνέχεια, μετά τις 2 το μεσημέρι, ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει και συνάντηση με την κομματική οργάνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης και πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει 4 μήνες και τα Σαββατοκύριακα θα είναι εξοδούχοι και θα τονώνουν την αγορά και την τοπική οικονομία της πόλης, όπως και οι συνοδοί τους, όταν τους επισκέπτονται.

«Αυτοί οι νέοι άνθρωποι και οι οικογένειές τους, θα επισκέπτονται την πόλη μας και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές μας για επόμενες επισκέψεις. Η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών αυτών θα είναι ειδική πάνω στην φύλαξη των ακαδημαϊκών χώρων και δεν θα παραπέμπει στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν γίνεται να βλέπει ο Ελληνικός λαός να καταστρέφεται η περιουσία του, τα κτίρια και ο εξοπλισμός των Ελληνικών Πανεπιστημίων, να ξυλοφορτώνονται καθηγητές και φοιτητές, στο όνομα του ‘ασύλου’ που το 1975 προς τιμήν της Νομικής και του Πολυτεχνείου θέσπισε ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής. Αλλά δεν γίνεται να υπάρχει παραεμπόριο, να φοβούνται οι φοιτητές να προσεγγίσουν τις σχολές τους, να υπάρχουν ταραξίες, που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και να καταστρέφονται τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, θα κατανεμηθούν οι ειδικοί φρουροί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά τους η ΚΝΕ και πιο συγκεκριμένα ο γραμματέας του τοπικού συμβουλίου της ΚΝΕ στη Ροδόπη, Νίκος Καλομοίρης, αντέτεινε πως «σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχουν εικόνες με κατεστραμμένα κτίρια και περιουσία του Ελληνικού λαού από τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Ωστόσο, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν θα περάσει καθώς το μαζικό φοιτητικό κίνημα θα αντιδράσει. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν μπορεί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που είναι τα μη επαρκή δωμάτια στην Εστία, οι συνθήκες ψύχους και μη πόσιμου νερού, οι φοιτητές-σαρδέλες- στα λεωφορεία. Επίσης η “κορονο-εξεταστική” που θα δώσουν οι φοιτητές, βάζοντας σε κίνδυνο την κατάστασή της υγείας τους, για μην χάσουν το μάθημά τους».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Τσακίρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος