Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν στην παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη από τις 11:00 έως τις 15:00.

57 συνολικά τα κρούσματα σε αν.Μ.Θ.
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη17 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε για την ΠΕ Ξάνθης χθες ο ΕΟΔΥ, μετά από δύο μέρες με μηδενικά κρούσματα. 5,00 είναι ο μ.ο. των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 15,28 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ένα ήταν το νέο κρούσμα στη Ροδόπη, 1,14 ο μ.ο. των κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες και 0,89 ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους. 57 συνολικά ήταν τα κρούσματα στην αν.Μ.Θ. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα είναι 3.586. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

14 τεστ ανίχνευσης – Όλα αρνητικά
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη14 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορΟνοϊού πραγματοποιήθηκαν χθες από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στην Παλιά Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Οδός Σαμοθράκης 12, πλατεία ΧΕΝ), και ήταν όλα αρνητικά.

Συνεχίζονται, στην πλατεία Δημοκρατίας, τα rapid test
Συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, και την Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00, τα δωρεάν rapid test στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος