Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Παραμένει στο κόκκινο η Ροδόπη και η Ξάνθη
Αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη Θράκη με αποτέλεσμα τόσο η Ροδόπη, όσο και η Ξάνθη να παραμένουν στο «κόκκινο», καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

21 κρούσματα στη Ροδόπη

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Χθες 97 νέα κρούσματα βεβαιώθηκαν στην ΑνΜΘ από τον ΕΟΔΥ εκ των οποίων 21 στη Ροδόπη και 13 στην Ξάνθη. Επίσης, 10 κρούσματα βεβαιώθηκαν στην Καβάλα, 48 στον Έβρο και 6 στη Δράμα. Σε όλη τη χώρα 942 κρούσματα, 58 θάνατοι και 443 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΠΕ Ροδόπης: 167 rapid test στην Κομοτηνή
167 rapid test πραγματοποιήθηκαν χθες στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς στην Κομοτηνή και προέκυψαν 2 θετικά (1,20%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

Ένα θετικό κρούσμα στο Ν.Σ. και στον Κάλχα
Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου διενεργήθηκαν σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, στο Ν. Σιδηροχώρι. Βρέθηκε ένα θετικό σε σύνολο 64 τεστ, στον οικισμό του Κάλχα βρέθηκε ένα θετικό στα 27 τεστ. Ο Δήμος Κομοτηνής θα συνεχίσει να στηρίζει τη διενέργεια δωρεάν ελέγχων από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ αλλά ταυτόχρονα συνιστά στους δημότες να τηρούν τη φυσική απόσταση και όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στην ΠΕ Ξάνθης: 120 rapid test
120 rapid test πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ξάνθη και προέκυψε 1 θετικό (0,83%). Αφορά σε άνδρα 44 ετών.

Επί ποδός οι Αστυνομικοί στην αν.Μ.Θ.
Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και ΞάνθηΑνησυχία προκαλεί η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, μετά τα αυξημένα κρούσματα σε 10 περιοχές ανάμεσα στις οποίες η Ροδόπη και η Ξάνθη. Η φετινή Πρωτοχρονιά, σε λίγες ώρες, θα εορταστεί με αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, που μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο των κρουσμάτων. Η γενική αστυνομική διεύθυνση της περιφέρειας σχεδιάζει σαρωτικούς ελέγχους και «τσουχτερά» πρόστιμα προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος