Ο καραγκιόζης στην αυλή με τα χαμάμ και σε χωριά του Νομού Ξάνθης

Στην αυλή με τα χαμάμ θα βρεθεί το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και θα παρουσιάσει παράσταση Καραγκιόζη με δύο έργα: «Η αρπαγή της Ελένης» (1821) και «ο Δόν Κιχώτης στην Ελλάδα».
Με ζωντανή μουσική (πανδουράς –σαντούρι-τραγούδι) και πρωτότυπες φιγούρες από την Γεωργία Γιαννοπούλου. “Και μην ξεχνάτε ο καλός Καραγκιόζης είναι λαϊκό θέατρο, για παιδιά από ένα έως εκατόν ένα χρονών.” σημειώνουν οι διοργανωτές και δίνουν ραντεβού την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ
στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

«Η αρπαγή της Ελένης»
Φέτος τιμάμε τα διακόσια χρόνια της απελευθέρωσής μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Από τότε, πολλοί ζυγοί πέσανε πάνω μας, Ιταλοί, Γερμανοί, Βούλγαροι, μνημόνια, αλλά πάντα καταφέρνουμε –όταν δεν τρωγόμαστε μεταξύ μας- να συνερχόμαστε! Η αφαίμαξη του Ελληνικού πληθυσμού επί Τουρκοκρατίας γινόταν με δύο τρόπους, κάνοντας γενίτσαρους τα Ελληνόπουλα και αρπάζοντας τις Ελληνοπούλες. Εδώ διαπραγματευόμαστε την δεύτερη περίπτωση, φυσικά με ζωηρό και σατυρικό τόνο.
«Ο Δον Κιχώτης στην Ελλάδα»
Ο Δόν Κιχώτης είναι ο γνωστός λογοτεχνικός ήρωας του Θερβάντες , που τον βάζουμε να έρχεται στα Ελληνικά νησιά το καλοκαίρι προς αναζήτηση της ωραίας Δουλτσιναίας. Δυστυχώς πέφτει πάνω στον Καραγκιόζη..!

Λίγα λόγια για το Θρακικό Θέατρο σκιών.
Το Θρακικό θέατρο σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη και της Γεωργίας Γιαννοπούλου έχει έδρα την περιοχή παραλίας Ιμέρου- στα όρια του Δήμου Μαρωνείας Σαπών- και διαθέτει δικό του θέατρο τον «Μικρό Διάκοσμο» με ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις.
Η ποιοτική δουλειά του είναι γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό και γενικά θεωρούνται οι ανανεωτές του νεότερου θεάτρου σκιών. Οι δράσεις βέβαια του Μικρού Διάκοσμου, επεκτείνονται και σε άλλες δραστηριότητες, πλούσια εκδοτική δράση, παραγωγή ταινιών, σκηνοθεσίες σε αρχαία θέατρα κλπ.
Info
Γενική Είσοδος 5€, οικονομική υποστήριξη του Μουσείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος