Ο Ιλχάν Αχμετ στην ΕΡΤ Κομοτηνής για Σχέδια Βελτίωσης, Εσπερινά Λύκεια και Εργασιακές Αλλαγές

«Το 2018 έγινε μια προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης , πάρα πολλοί αγρότες ετοίμασαν τους φακέλους με κόστος, υπέβαλαν τις προτάσεις τους και τους ήρθε απάντηση ότι επιλέχθηκαν, αλλά ποτέ δεν εισέπραξαν τα χρήματα, ούτε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε από την τωρινή και γι αυτό με ερώτησή μας ζητήσαμε το λόγο», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚινΑλ Ιλχάν Αχμέτ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (14-4-2021).

Ο Ιλχάν Αχμετ στην ΕΡΤ Κομοτηνής για Σχέδια Βελτίωσης, Εσπερινά Λύκεια και Εργασιακές Αλλαγές
Στιγμιότυπο από την τελευταία παρουσία της πρόεδρου του ΚινΑλ στην Κομοτηνή

Όπως είπε, ο Βουλευτής της Ροδόπης στη βουλή ζητήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. «Τελικά, η απάντηση ήταν και αρνητική και περίεργη, καθώς μας είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κος Οικονόμου ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει και έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στο νέο πρόγραμμα που θα προκηρυχθεί. Πολλοί αγρότες οδηγούνται σε απόγνωση. Αν δινόταν τα χρήματα θα στηριζόταν συνολικά η οικονομία. Τα Σχέδια Βελτίωσης δεν είναι αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος, έχουν επενδυτικό χαρακτήρα. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κάποιοι σκέφτονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και άλλοι στην Ε.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων’
Αναφερόμενος στο θέμα των Εσπερινών Λυκείων τόνισε, ότι η Υπουργός Παιδείας ήταν αρνητική στο αίτημα της εξαίρεσης των Εσπερινών Λυκείων τους από την  Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.
“Θα συγκρουστούμε στη Βουλή αν πρόκειται για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων”
Μιλώντας για τις εργασιακές αλλαγές, που φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση τόνισε ότι «Ήταν πολύ αιφνιδιαστικό αυτό που συνέβη. Η κυβέρνηση έχει μια φιλελεύθερη ατζέντα και δεν είναι μόνο, ότι τα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι οι «κόκκινες γραμμές» για εμάς ένα κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας» είπε ο Ροδοπίτης πολιτικός και σημείωσε ότι: «Η ελαστικότητα των ωρών εργασίας μπορεί να δημιουργήσει σε άλλα αποτελέσματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε «πού το πάτε;» Ο κος Χατζιδάκης είπε ότι δεν θα κατατεθεί. Ίσως να θέλουν να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του λαού.» υποσχόμενος « Θα συγκρουστούμε στη Βουλή αν πρόκειται για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Συνέντευξη κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος