Ο Ιλχάν Αχμέτ για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη Ροδόπη

Την ατζέντα των πολιτικών του πρωτοβουλιών και των κινήσεων του, όπως αυτές ξεδιπλώθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καθώς και τον σχεδιασμό των επομένων μηνών παρουσίασε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ.

“Η Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει ο κάθε πολιτικός φορέας και οι εκπρόσωποι του λαού μας στο Κοινοβούλιο το μέτρο της ευθύνης απέναντι στην προοπτική αυτού του τόπου”, ανέφερε.

Μιλώντας για το πρόβλημα της έξαρσης της πανδημίας, όπως την βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες και στην Ροδόπη ο κος Ιλχάν Αχμέτ σημείωσε: “Σήμερα το πρόβλημα επανέρχεται δριμύτερο. Και υπάρχουν μία σειρά ερωτήματα που απευθύνονται στο κεντρικό κράτος για την λειτουργία και την συμπεριφορά του. Γίνομαι καθημερινά δέκτης των προβλημάτων της διαχείρισης του προβλήματος του κορονοϊού και στην Ροδόπη. Κεντρικά ζητήματα που αναδεικνύονται είναι η έλλειψη ενημέρωσης, έλλειψη συνεργασίας του κεντρικού κράτους και του ΕΟΔΥ με τους τοπικούς αρμόδιους φορείς και επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος”.

Όπως είπε ο βουλευτής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που διαθέτει “από σήμερα Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά α) το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής έως 5/11/2020 και β) το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Υφαντών Κομοτηνής έως 3/11/2020. Μαζί με δύο παιδικούς σταθμούς και πολλά τμήματα άλλων σχολείων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παρατηρώντας ότι ότι η ευθύνη μεταφέρεται πάντοτε στους ώμους της κοινωνίας, θα συμφωνήσω και θα κάνω και εγώ έκκληση για την επίδειξη της μέγιστης κοινωνικής ευθύνης. Γιατί η Ροδόπη σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 νομών της χώρας με τα υψηλότερα κρούσματα.
Όμως, η ευθύνη δεν μπορεί να είναι μόνο της κοινωνίας. Υπάρχει και η ευθύνη της Πολιτείας. Και πρέπει να είναι άμεση και καθοριστική.”

Επανέλαβε την πρότασή του για ένταξη των υγειονομικών στον κλάδο των βαρέων και ανθυγιεινών. “Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν”, είπε και σημείωσε: “Το ΕΣΥ είναι εδώ για να μας προστατεύσει αλλά και εμείς οφείλουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε την έμπρακτη αναγνώριση για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος