Ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης – Ροδόπης στην Ουκρανία για την ανθρωπιστική βοήθεια

Το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά από την καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, συμμετέχει με ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών καθώς και του Διασωστικού οχήματος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, στην μεγάλη Ανθρωπιστική αποστολή, που ξεκίνησε από την Κεντρική Αποθήκη του Ε.Ε.Σ. με προορισμό αρχικά το Σιρέτ (σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας) και εν συνεχεία το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας, προκειμένου να παραδοθεί η Ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης – Ροδόπης στην Ουκρανία για την ανθρωπιστική βοήθειαH Ανθρωπιστική αποστολή περιλαμβάνει τρία (3) φορτηγά με σαράντα (40) τόνους Ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.). Η αποστολή έχει φθάσει στον προορισμό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παραδόθηκε στους Ουκρανούς.

Στην αποστολή συμμετέχουν τρεις εθελοντές από Το Περιφερειακό Τμήμα Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από Το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 2 Εθελοντές και από το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών – του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης Ζεκί Μεμέτ Αλί.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών – του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης Ζεκί Μεμέτ Αλί μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στον δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου υπογράμμισε πως, η Ανθρωπιστική αποστολή περιλαμβάνει τρία φορτηγά με σαράντα τόνους Ανθρωπιστικής βοήθειας παραδόθηκε ,ωστόσο συνεχίζουν στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας με υγειονομικές ‘πρωτοβοήθειακες’ υπηρεσίες να προσφέρουν βοήθεια σε όσους περνούν τα σύνορα της Ρουμανίας από την Ουκρανία.
Τέλος σημείωσε πως περιμένουν τις οδηγίες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για το πόσο θα χρειαστεί να παραμείνουν στην θέση τους και για την ώρα δεν ξέρουν ποτέ θα γυρίσουν στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος