Ο εορτασμός της Εθνικής Εορτής 14ης Μαΐου στην Κομοτηνή

Κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της 101ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής, που καθιερώθηκε ως Εθνική Εορτή Τοπικής Σημασίας με το Β.Δ.573/23.7.1960 (ΦΕΚ 126/18.8.1960) «Περί ορισμού της 14ης Μαΐου, επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως της Κομοτηνής».

Αυτή την ώρα τελείται Πανηγυρικὸ Τρισαρχιερατικὸ Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Στις 10:30, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα τελεστεί Επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης επισήμων η 10.20 π.μ. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη.

Στις 11:00 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο της πόλης και των λοιπών Σεβασμιοτάτων Ιεραρχών που θα παραβρεθούν. Και στις 11:10 Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τους Βουλευτές Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ και τον Περ. Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον εκπρόσωπο της Αρμένικης Κοινότητας. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Η εορταστική ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 19:50 με υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος