Ο Δήμαρχος Ξάνθης στις εγκαταστάσεις Βιομηχανικής Μονάδας

Στο βιομηχανικό συγκρότημα εργάζονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι

Τις εγκαταστάσεις Βιομηχανικής Μονάδας στο Νέο Όλβιο επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης. Το Δήμαρχο, τον οποίο συνόδευαν ο σντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δόμησης και Αδειοδοτήσεων Γιάννης Ζερενίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπούτος και η ΓΓ του Δήμου Σοφία Ψωμά, υποδέχτηκε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής, Κώστας Πασπάλας και στελέχη της Εταιρείας.

Η κορυφαία εταιρεία διαθέτει στην Ξάνθη το μεγαλύτερο καθετοποιημένο εργοστάσιο στην παραγωγή μπαταριών μόλυβδου-οξέος στον κόσμο και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στο βιομηχανικό συγκρότημα και στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπαταριών μολύβδου και λιθίου και ενημερώθηκε διεξοδικά από το στελεχιακό δυναμικό της, σχετικά με τις επενδύσεις της Εταιρείας, στην περιοχή μας. Επενδύσεις που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τεσσάρων, επιπλέον, πλήρως αυτοματοποιημένων γραμμών για τη συναρμολόγηση μπαταριών λιθίου στη Μονάδα της Ξάνθης, ενώ υλοποιείται, επίσης, η κατασκευήτης πρώτης, στη ΝΑ Ευρώπη, πιλοτικής γραμμής παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου, με στόχο τη μελλοντική βιομηχανική παραγωγή τους.

Η επένδυση αυτή, που ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ ως Σημαντικό Έργο Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος, θα οδηγήσει σε καινούριες θέσεις εργασίας.

Στο βιομηχανικό συγκρότημα στην Ξάνθη εργάζονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι -στην πλειοψηφία τους από την τοπική κοινωνία- μέσα σε ένα ασφαλές και τεχνολογικά εξελιγμένο περιβάλλον.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, η δραστηριοποίηση και εξέλιξη της κορυφαίας εταιρείας Sunlight στην περιοχή μας. Η παρουσία της και η προσφορά της είναι πολυεπίπεδη: στην εργασία, καθώς απασχολεί εργαζόμενους από την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική τόνωση, αλλά και στην κοινωνία, χάρη της ενεργής υποστήριξής της με δράσεις για την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, το περιβάλλον, που ενισχύουντις τοπικές υπηρεσίες υγείας και έκτακτης ανάγκης και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος