Ο Δήμαρχος Μύκης στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορονοϊου

Ο Δήμαρχος Μύκης στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορονοϊου
Στον Εχίνο της Ξάνθης

Ένας 82χρονος από τον Εχίνο της Ξάνθης είναι το 14ο θύμα κορονοϊου που καταγράφεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Την ίδια σχεδόν ώρα ένας 47χρονος από τον ίδιο οικισμό έπαιρνε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Νοσοκομείο Αναφοράς. Ο Covid 19 «αγαπά» τον Εχίνο και 2000 κάτοικοι του ορεινού οικισμού είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μέχρι τις 19 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ.

Συναντήσαμε τον δήμαρχο Μύκης, τον κ. Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε κοινοποιήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ότι ο πατέρας του είχε προσβληθεί από τον κορονοϊο. «Ήθελα να ενημερώσω τους συνδημότες που ήρθαν σε επαφή μαζί του μα κυρίως να στείλω ένα μήνυμα ότι οποιοδήποτε θέμα υγείας δεν αποτελεί στίγμα.»

Ήδη η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει νέα «καμπάνια» ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής με στόχο τη συμμετοχή του κόσμου στα test, αλλά και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. «Θέλουμε να ελέγξουμε την «γειτονιά» μας»” δήλωσε ο δήμαρχος προσθέτοντας πως ο ίδιος από τον «χαρακτήρα» του είναι πολύ ενθουσιώδης «θα τα βγάλουμε πέρα».

Ο Δήμαρχος Μύκης στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορονοϊου
Ο Δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν

Όπως λέει θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Μύκης να σκεφτούν ότι είναι μια «γρίπη» που θα περάσει. «Κάποιοι βεβαίως και θα ταλαιπωρηθούν όπως ισχύει με όλες τις ασθένειες. Αλλά θα νικήσουμε.»
Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις της νεολαίας απάντησε: «Είναι οι μικρότερες ηλικίες αυτές που αντιδρούν, θεώρησαν ότι στιγματίζεται η περιοχή. Κάποιοι λόγω της καραντίνας έχασαν τη δουλειά τους. Κάποια άλλα νεαρά άτομα νομίζουν ότι είναι «στημένο». Νομίζω ότι όλα συνηγορούν σε αυτές τις απορίες που βλέπουμε να διατυπώνονται: Υπάρχει ο κορονοϊός; Δεν υπάρχει;»

Ήδη ενημερωτικό κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Ιδιωτών γιατρών ενημέρωσε τους κατοίκους της Σμύνθης και του Εχίνου και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους οικισμούς. « 18 άτομα ταλαιπωρούνται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης συν κάποια άλλα άτομα που είναι στα σπίτια τους σε καραντίνα. Δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό. Τρεις έχασαν την ζωή τους, υπήρξαν κι άλλοι θάνατοι δεν ξέρω, όμως, αν ήταν η αιτία ο κορονοϊός.» καταλήγει ο Δήμαρχος γνωρίζοντας καλά πως ο δρόμος είναι μακρύς μπροστά του.
Φώτο: Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος