Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει αγωγή εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ – Καλούνται να επιστρέψουν 2 εκ ευρώ

Απόφαση Σταθμός από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου χθες, η οποία απορρίπτει την αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Κομοτηνής-ΔΕΥΑΚ-, για τη μη περικοπή των μισθών τους από τους μνημονιακούς νόμους, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάγονται σε αυτούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί και νομολογία πια για τη χώρα και θα πρέπει όλα τα Δικαστήρια να εναρμονισθούν με αυτή την απόφαση, για ανάλογες περιπτώσεις.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό των 2 εκ ευρώ. Οι 55 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά της τάξης 40.000 έως 45.000 ευρώ έκαστος.
Στην ΕΡΤ Κομοτηνής, μίλησε η δικηγόρος από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής, Λευκή Κιοσσιέ, η οποία ανέφερε πως η ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής ήταν από τις λίγες ΔΕΥΑ που προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο της Χώρας. Σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις οι οποίες σταμάτησαν στα Ειρηνοδικεία, τα οποία είχαν δικαιώσει τους εργαζόμενους και δεν συνέχισαν τη μάχη στις δικαστικές αίθουσες.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης
Η συνέντευξη της κ. Κιοσσέ στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος