Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ΔΠΘ την Τετάρτη και στη Μαρώνεια την Πέμπτη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Δήμο Μαρωνείας Σαππών, για την τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας Μαρώνειας, σε πλατεία «Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» προς τιμήν και μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, (Μαρώνεια 1892 – Νέα Υόρκη 1958), ο οποίος είχε πλούσια ποιμαντική παρουσία και προσφορά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το παρών του σε αυτή την εκδήλωση, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 3 Μάρτη στις 12:00 το μεσημέρι στη Μαρώνεια, θα δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΔΠΘ.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαππών, Ντίνος Χαριτόπουλος, ενέταξε την εκδήλωση σε πλαίσιο ενεργειών του Δήμου για την ανάδειξη και ανάπτυξη της ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου που είναι η Μαρώνεια. «Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουμε και προσωπικότητες από την περιοχή μας, που ίσως σε αρκετούς να είναι άγνωστες, όπως ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ, το έργο του οποίου είναι τεράστιο, όπως η υποστήριξή του για την τακτοποίηση των προσφύγων από την Μικρά Ασία και άλλα πολλά, πτυχές άγνωστες της τοπικής μας Ιστορίας. Το παρών της θα δώσει και η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, επιχειρηματίες από την Αμερική. Όλους αυτούς τους ανθρώπους θα εστιάσουμε πέρα από την εκδήλωση να αξιοποιήσουμε την παρουσία τους και να θέσουμε θέματα προς επίλυση. Φυσικά και θα υπογράψουν και στο βιβλίο Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα στις 18:00, θα προηγηθεί στο κτήριο Διοίκησης του ΔΠΘ, παρουσία δημοσιογράφων, η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που αφορά, μεταξύ άλλων, στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς στα σχολεία της ομογένειας στην Αμερική, υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ζωής Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος