Ντόπιας παραγωγής η μισή ποσότητα του χοιρινού κρέατος που καταναλώνεται σε Ροδόπη και Ξάνθη

Το 50% του χοιρινού κρέατος που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης και της Ξάνθης καλύπτεται από την ντόπια παραγωγή χοιρινών.

Αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος, εν όψει της αυξημένης ζήτησης που σημειώνεται τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς κύριο πιάτο για το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής είναι το χοιρινό.

Το υπόλοιπο 50% για την κάλυψη των αναγκών, τα κρεοπωλεία και τα super market της περιοχής, το προμηθεύονται από την υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Νίκου Φωτεινιά στο www.ertnews.gr, υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι (6) συστηματικές μεγάλες μονάδες εκμετάλευσης χοίρων με χίλιες (1000) χιλιομητέρες στην Ξάνθη που δίνουν κάθε χρόνο δέκα χιλιάδες (10.000) χοιρίδια καθώς και εκατό (100) χοιρομητέρες στη Ροδόπη που γεννούν 1000 χοιρίδια το χρόνο.

Τα σκήπτρα της παραγωγής σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα έχει η Δράμα με τριπλάσια παραγωγή και 50.000 χοιρίδια ετησίως” ανέφερε ο κος Φωτεινιάς. Όσον αφορά στην υγιεινή και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού; Ο προϊστάμενος έσπευσε να διαβεβαιώσει οτι, «Πρώτα γίνεται ο έλεγχος, μετά τη λήψη αίματος από το κάθε ζώο ξεχωριστά και μετά η σφαγή, εφόσον δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας», προσθέτοντας μάλιστα, ότι έτσι προστατεύεται και ο καταναλωτής, αλλά και αποφεύγεται,όμως, και μετάδοση κάποιας νόσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος