Ντόπια τα κρέατα στο Ν. Ροδόπης – 13 ευρώ το αρνάκι 13,5 το κατσικάκι

Στα 13 ευρώ το κιλό το αρνάκι και 13,5 ευρώ το κιλό το κατσικάκι πωλούνται στην Δημοτική Αγορά Κομοτηνής τα αμνοερίφια. “Φέτος δεν βγάλαμε καθόλου κέρδος”, λέει ο πρώην πρόεδρος των Κρεοπωλών Ροδόπης, Αλέξης Τρίχας, “γιατί αγοράσαμε από τους κτηνοτρόφους 5 ευρώ ζωντανά το αμνοερίφιο και 9,5 με 10 ευρώ το κατσικάκι και 8,5 το αρνάκι”.

“Το υπόλοιπο μέχρι την τελική τιμή είναι τα έξοδα και οι φόροι”, ανέφερε ο ίδιος. Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και φέτος δεν φύγανε αμνοερίφια για Αθήνα. Όσον αφορά στα λαχανικά, ο κος Γιαννακίδης ανέφερε ότι οι ντομάτες φέτος είναι πιο ακριβές καθώς πωλούνται 2,30 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι η τιμή τους ήταν 1,8 ευρώ.

Τα αγγουράκια πωλούνται προς 90 λεπτά το ένα, ενώ πέρσι προς 70 λεπτά, ενώ τα μαρούλια φέτος έχουν χαμηλότερη τιμή καθώς πωλούνται 1,90 ευρώ με την περσινή τιμή να ήταν 2,30 ευρώ. Ο λόγος είναι πως φέτος υπάρχει αφθονία.

Τέλος σε ότι αφορά στις λαμπάδες, οι Κομοτηναίοι προτίμησαν για τα βαφτιστήρια τους τις πιο ακριβές λαμπάδες, αυτές που κοστίζουν έως και 15 ευρώ και είναι διακοσμημένες με στολίδια ή και παιχνίδια. Πάντως στις λαμπάδες υπάρχει ποικιλία, όπως ανέφερε ο κος Ορταξίδης, καθώς οι τιμές ξεκινούν από 1 ευρώ οι απλές με ανώτερη τιμή τα 15 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος