Νοσοκομείο Κομοτηνής: Στις υπάρχουσες κλινικές σε ξεχωριστούς θαλάμους τα περιστατικά με κορονοϊό

Όχι πια κλινικές Covid. Με βάση αυτή την οδηγία που έχει δοθεί θα συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΣΥ, η αντιμετώπιση της Πανδημίας του κορονοϊού και η ανταπόκριση του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» στις ανάγκες που προκύπτουν.

Έτσι, ο φετινός χειμώνας με αρχή από το φθινόπωρο , θα είναι διαφορετικός, βοηθούν σε αυτό τα λίγα περιστατικά κορονοϊού και η επιδημιολογική ύφεση που καταγράφεται. Στο εξής αυτόνομη Κλινική Covid δεν θα υπάρχει στο «Σισμανόγλειο». Τα περιστατικά με Covid θα περιθάλπονται στις ίδιες Κλινικές, ανάλογα με τα επιπλέον προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ασθενής σε ξεχωριστούς, όμως, θαλάμους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο www.ertnews.gr του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής, του κου Γιώργου Πατλάκα η περίοδος που πέρασε ήταν δύσκολη, ωστόσο, το τωρινό τοπίο είναι διαφορετικό: πιο λίγα τα κρούσματα, πιο ελαφριά τα περιστατικά. «Καμιά σχέση με την «Δ»» δηλώνει κι εξηγεί: «Οι θετικοί στον κορονοϊό δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, λείπουν τα βαριά περιστατικά της περιόδου που προηγήθηκε».

Όσον αφορά στην επιπλέον ενίσχυση με προσωπικό του «Σισμανόγλειου» αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς, όπως τονίζει ο έμπειρος ιατρός, «το προσωπικό του ΕΣΥ είναι γενικά γηρασμένο». Το παρήγορο, όπως λέει, είναι ότι προσλαμβάνονται νέοι συνάδελφοί του, οι οποίοι κοντά στους πιο έμπειρους ιατρούς και νοσηλευτές γίνονται καλύτεροι και πιο γρήγορα πιο χρήσιμοι, πολύτιμοι για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εκτός από τις εννέα προσλήψεις ιατρών, δρομολογούνται και νέες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και το «Σισμανόγλειο», όπως και οι προσλήψεις που αφορούν στο νοσηλευτικό προσωπικό και από αυτές αναμένεται με την πραγματοποίησή τους ενίσχυση του Νοσοκομείου της Κομοτηνής.

«Το θετικό θα ήταν η παραμονή όλων αυτών των νέων να είναι μόνιμη και διαρκής, γιατί με τις διάφορες συμβάσεις, με το που αποκτούν εμπειρία και γνώση, αναγκάζονται με τη λήξη τους να εγκαταλείψουν το πόστο τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος