Νοσοκομείο Κομοτηνής: 33 νοσηλείες με Covid την εβδομάδα – Το 75% των ασθενών ανεμβολίαστοι

Μια κατάσταση με «προβλήματα, εισαγωγές με Covid, θανάτους» περιέγραψε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής, κος Γιώργος Πατλάκας, προσθέτοντας πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η προφύλαξη τόσο στην εργασία, όσο και στην υπόλοιπη καθημερινότητα.

«Τηρούμε μέτρα ασφαλείας, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκες κ.α. Οι προβλέψεις ποτέ δεν ήταν ακριβείς, μπορεί να έρθει η μετάλλαξη “Ο” χωρίς να ξέρουμε με τι ένταση θα έρθει κι αυτή, θα την αντιμετωπίσουμε προφανώς με όποιο καλύτερο μέτρο μπορούμε, θα την περιμένουμε. Προς το παρόν έχουμε τη “Δέλτα” και με αυτή αγωνιζόμαστε» σημείωσε ο κος Πατλάκας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (20-12-2021).

«Η μετάλλαξη του κορονοϊού με την ονομασία “Δέλτα” επιμένει, είμαστε σε μια ισορροπία τώρα, ελαττώθηκαν λίγο και οι εισαγωγές στη μονάδα Covid αλλά εξακολουθούμε να είμαστε σε υψηλά επίπεδα» σημείωσε κάνοντας λόγο για «αρκετά κρούσματα ακόμη». Όπως τόνισε ο κος Πατλάκας, ο μ.ο. ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Μονάδα Covid είναι γύρω στα 33 κρούσματα ανά 7 ημέρες. «Είμαστε σε υψηλά ακόμη επίπεδα και οι εισαγωγές και η πίεση στο Νοσοκομείο είναι αρκετά μεγάλη, αλλά υπάρχει μια μικρή υποχώρηση κι αυτό μας κάνει τουλάχιστον να πιστεύουμε ότι στις γιορτές θα είμαστε λίγο πιο ήσυχοι και πιο ασφαλείς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες -50 και άνω είναι αυτοί που νοσηλεύονται. «Αυτοί που είναι πιο σοβαρά είναι τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλά και οι ανεμβολίαστοι» είπε προσθέτοντας ότι «το 75% αυτών που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι, όπως και το 80% στις ΜΕΘ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος