Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Δυο νέοι αργαλειοί στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Pleteno»στην Ξάνθη

Δυο νέους αργαλειούς έχουν πλέον στα χέρια τους οι 15 γυναίκες  της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Pleteno», που στεγάζεται στο οίκημα που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Δράμας.

Τρεις μήνες μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και τη δέσμευσή του για ανανέωση του εξοπλισμού του συνεταιρισμού έγινε πράξη με την στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης που διαθέτει στην Ελλάδα αποκλειστικά 18 εκατομμύρια ευρώ για την χειροτεχνία, όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο υφυπουργός πολιτισμού  Νικόλας Γιατρομανωλάκης σημείωσε : «Όταν επισκέφθηκα τη Θράκη τον Μάρτιο, στις συναντήσεις που είχα με συλλόγους και συνεταιρισμούς που ασχολούνται με την χειροτεχνία, είδα το έργο των γυναικών αλλά και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό. Έτσι, επικοινώνησα με την Γιάννα Αγγελοπούλου, της παρουσίασα την εικόνα που επικρατεί και αυτή ανέλαβε μέσω του πλεονάσματος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 να αναλάβει την αγορά αργαλειών και του εξοπλισμού που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά οι πρώτοι αργαλειοί  παραδόθηκαν στο «Pleteno» Ξάνθης  στην ΚΟΙΝΣΕΠ (δύο αργαλειοί), στο Σοφικό Εβρου στον Εκπολιτιστικό Καλλιτεχνικό Λαογραφικό όμιλο γυναικών  (ένας αργαλειός) και στην Πτελέα Έβρου στον Σύλλογο Γυναικών Πτελέας (ένας αργαλειός) και μπήκαν και σε λειτουργία! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο «Pleteno» της Ξάνθης είναι 15 οι γυναίκες που εργάζονται στον συνεταιρισμό δημιουργώντας ιδιαίτερα αξεσουάρ και υφάσματα που διατίθενται για πώληση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος