Νέο δίκτυο υποστήριξης των τοπικών ποικιλιών «Σιτώ» – Συμμετέχουν οι Σπορίτες της Ροδόπης

Ένα νέο δίκτυο με το όνομα «Σιτώ» ίδρυσαν οι ομάδες που ασχολούνται με την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών, τη διάσωση και τη διάδοσή τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Συντονιστής της Ομάδας Σπορίτες της Ροδόπης, Νίκος Δομπάζης, στάθηκε στα διαδικτυακά σεμινάρια που γίνονται, όπου μεταφέρεται η γνώση για την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών, αλλά και λύσεις σε όποια θέματα παρουσιάζονται και αφορούν τις καλλιέργειες.
Στην ιστοσελίδα της «Σιτώ», είναι αναρτημένα όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια, αλλά και πληροφορίες και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση.
«Στα σχέδιά μας είναι να κάνουμε και άλλα σεμινάρια, όχι μόνο διαδικτυακά, αλλά και δια ζώσης. Να λειτουργήσει Κεντρική Τράπεζα Σπόρων και να δίνει στους καλλιεργητές, να προχωρήσουμε σε οργανωμένη καλλιέργεια τοπικών σπόρων, από Αγρότες, ή και μέλη της Σιτώ, οι οποίοι και θα δίνουν τους σπόρους μετά στους εν δυνάμει καλλιεργητές. Να κάνουμε Αγροκτήματα επισκέψιμα για τον κόσμο και να βλέπει από κοντά την διαδικασία της συλλογής, της φροντίδας, της καλλιέργειας και της συγκομιδής των προϊόντων που είναι ασύγκριτα στην γεύση, πιο προσιτά στην τιμή, χωρίς χημικά και φάρμακα και κυρίως με πολύτιμα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, με τεράστια οφέλη και στην υγεία μας. Ο μεγάλος στόχος είναι να έχουμε παρεμβατικό ρόλο σε ότι αφορά την τροφή και την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα και στο περιβάλλον», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο συντονιστής των Σποριτών Νίκος Δομπάζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος