Νέα σχέδια δράσης προ των πυλών στις σχολικές μονάδες της Ροδόπης

Δεύτερο έτος εκπόνησης σχεδίων δράσης για τις σχολικές μονάδες της Ροδόπης με τον πρώτο γύρο της προσπάθειας αυτής να έχει ήδη ολοκληρωθεί με χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και τις παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με την ΕΛΜΕ Ροδόπης από την αρχή ακόμη της προσπάθειας να κάνει λόγο για “προσπάθεια επιβολής αντι-εκπαιδευτικής αξιολόγησης” με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για: «μισθολογική υποβάθμιση (με ταυτόχρονες εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και της ενέργειας), στην ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, στη δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών» προτάσσοντας ως σημαντικότερη την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.

«Το σχολείο είναι όπως η ζωή, τα ζητήματα πάντα προκύπτουν» δηλώνουν σήμερα οι ίδιοι οι επιβλέποντες και σημειώνουν ότι: «Όταν είναι ανοικτό το σχολείο, τότε ο ανα-στοχασμός που προκαλείται εντός της μονάδας είναι χρήσιμος και τα προβλήματα πιο εύκολα διαχειρίσιμα με τις βελτιώσεις να μην αργούν».

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σήμερα Τετάρτη, 16-11-2022, σημειώνουν ότι και την πρώτη χρονιά εφαρμογής και τώρα υπήρξαν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε πολλές Ομάδες Δράσης των σχολικών μονάδων «δεν έμειναν μόνο στη μια», όπως είπαν. Και έσπευσαν να σημειώσουν ότι οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης υποβάλλουν σχέδια δράσης ανάλογα με τα προβλήματα της περιοχής τους, τις προκλήσεις, τις ευάλωτες ομάδες και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου όπου βρίσκεται το σχολείο και το προφίλ των μαθητών/τριων που είναι εγγεγραγραμμένα σε αυτό.

«Χωρίς να λείπουν οι αναφορές τους στα προβλήματα, όπως η έλλειψη κτιριακού χώρου ή υλικοτεχνικής , από τις δικές του αποτυπώσεις», όπως αναφέρουν. Παρατήρηση που είχε καταθέσει με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Ροδόπης σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτιριακής στήριξης έχουν εγκαταλειφθεί».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή του σχεδιασμού περιλαμβάνει και καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν, όπως από κοινού δράσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών, μάλιστα φέτος η υποβολή των σχεδίων «μαρτυρά» ότι αυτού του είδους οι δράσεις συνεχίζονται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος