Κομοτηνή: Δυο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 τρέχουν και αφορούν ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μάλιστα με υψηλό ποσοστό επιδότησης που αγγίζει το 60%. Το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου κυμαίνεται στο 40%.

Οι κλάδοι που μπορούν να ενταχθούν είναι αρκετοί και αφορούν πολλούς κωδικούς για ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, πολιτικούς μηχανικούς, λογιστές, δικηγόρους, την μεταποίηση, και αγροτικά προϊόντα σε ότι φορά την συσκευασία και την τυποποίηση.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των προγραμμάτων και στέλεχος εταιρείας, κ. Φελίνα Καζάκου Βρούζου, η αυξημένη επιδότηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έχει να κάνει με ένα επιπλέον ποσοστό επιδότησης της τάξης του 10% λόγω του ότι έχει χαρακτηριστεί πυρόπληκτη και πλημμυροπαθής περιοχή, το οποίο αυξάνεται με τις προσλήψεις προσωπικού στο πρώτο έτος.

Όπως έιπε η ίδια, οι εν δυνάμει επενδυτές θα πρέπει να σπεύσουν να αξιολογήσουν την κατάσταση και να σταθμίσουν τους παράγοντες που θα κάνουν την επιχείρησή τους βιώσιμη.

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος