Νέα Ιστοσελίδα από το Σύλλογο Καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής»

Τη νέα του ιστοσελίδα λειτουργεί ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής».
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ροδούλα Κοκκινάκη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η ιστοσελίδα θα είναι σε τρεις γλώσσες, Ελληνικά, Τουρκικά και Αγγλικά.

«Τα Αγγλικά λόγω του ότι είναι μια γλώσσα που μιλούν πολλοί, αλλά και τα Τουρκικά φυσικά, καθώς πολλοί συμπολίτες μας Μουσουλμάνοι πάσχουν από καρκίνο και θα πρέπει να ενημερώνονται για τις τρέχουσες δράσεις και εκδηλώσεις. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα αντιμετωπίζουν τα μέλη μας και για το οποίο, άμεσα ενεργεί ο Σύλλογος για την επίλυσή του. Ο Σύλλογος διαθέτει και Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο για τα μέλη του», τόνισε η κ. Κοκκινάκη.
Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θα συμμετέχει ο Σύλλογος με την μορφή των ερωτηματολογίων.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΕΛΛΟΚ σε συνεργασία με την IQVIA,που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς με καρκίνο και σε όσους έχουν επιβιώσει από την νόσο για την επίπτωση της πανδημίας ότι:
– Το 40% των ασθενών τώρα με τον κορονοϊό, δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε δομή Υγείας
-Το 45% των ραντεβού ακυρώθηκαν.
-Ένα τα τρία Χειρουργεία ακυρώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα διενεργήθηκαν με μειωμένη ταχύτητα.
-Οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι μειώθηκαν, λόγω της μεγάλης αναμονής των αποτελεσμάτων.
-Ένα ποσοστό 10% ανέφερε πως ανήκε σε ευπαθή ομάδα, αλλά δεν καλυπτόταν νομικά αναφέροντας εργασιακά προβλήματα.
Μάλιστα υπήρξαν και καταγγελίες ασθενών για μετακίνηση Γιατρών που παρακολουθούσαν περιστατικά καρκίνου σε μονάδες covid-19.
Ευτυχώς εδώ σε ότι αφορά τις χημειοθεραπείες που γίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης, καμμία δεν ακυρώθηκε και όλες συνεχίστηκαν κανονικά, όπως υπογράμμισε η κ. Κοκκινάκη.
«Θα ήταν καλό να ιδρυθεί και να λειτουργήσει μέσα στο υπουργείο Υγείας Δ/νση Νεοπλασιών, για να αναλάβει να στηρίξει τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εξασφαλίζοντας πως η χώρα θα αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.
Ένα ακόμη θέμα είναι η μειωμένη διενέργεια κλινικών μελετών στη χώρα μας, σε σύγκριση με άλλες χώρες του ίδιου μεγέθους και επιπέδου.
Ένα άλλο κώδωνα κινδύνου που έκρουσε η πρόεδρος είναι η μειωμένη προσέλευση πολιτών για προληπτικές εξετάσεις καρκίνου, λόγω της πανδημίας, που αυτό ίσως σημάνει την έξαρση των περιστατικών. Ήδη το 2020 οι νέες διαγνώσεις είναι κατά 50% μειωμένες.
Τέλος πρόσθεσε πως ο Σύλλογος συνεχίζει τις εκδηλώσεις του τις ενημερωτικές διαδικτυακά, με πιο πρόσφατη την εκδήλωση για την Άσκηση και Διατροφή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος