Ν. Τσούκας: Να υποβληθεί μήνυση στην ΕΤΑΔ για διαφυγόντα κέρδη από τους επαγγελματίες τουρισμού στο Φανάρι

Μήνυση για διαφυγόντα κέρδη στην ΕΤΑΔ καλεί να υποβάλλουν από κοινού Αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς, το μέλος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Νάσος Τσούκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσούκας κατηγόρησε την ΕΤΑΔ ότι “αδιαφορεί και απαξιώνει το κατασκηνωτικό κέντρο και τα μπανγκαλόους στο Φανάρι, σημεία που έχουν χαρακτηρισθεί ως τουριστικά φιλέτα, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και με απαγορευτικό πρόσβασης για άλλους”.

«Με την μήνυση μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χάνουμε τόσα χρόνια, ως κέρδη, από την μη αξιοποίηση της περιοχής, τόσα χρόνια, με μια ΕΤΑΔ να μην ελέγχεται και να ζει σε ένα δικό της σύμπαν», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσούκας.

Εξ άλλου αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ στο Φανάρι, στάθηκε στο γεγονός ήταν έντονη η κινητικότητα σε όλα τα πεδία του τουρισμού-ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυκτήρια, παραλίες-, καθώς χιλιάδες κόσμου, από την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια βρέθηκαν στο Φανάρι. Κάτι που επισήμανε είναι πως το Φεστιβάλ Φαναρίου συνέπεσε με τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες, με συμμετοχές από 11 χώρες.

“Καλό θα είναι να μην συμπίπτουν οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων, καθώς βρεθήκαμε στη δυσκολία να μην έχουμε καταλύματα για να τους τουρίστες και επισκέπτες μας και να γίνονται σε διαφορετικές ημερομηνίες. Αποδείχθηκε πως όταν υπάρχει οργανωμένη δουλειά αποδίδει. Φανταστείτε να μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στις παραλίες που ‘ανήκουν’ στην ΕΤΑΔ, οι οποίες είναι τα 300 μέτρα, ενώ θα πρέπει οι τουρίστες μας να πηγαίνουν στα 3 χιλιόμετρα για να συναντήσουν τη θάλασσα”, τόνισε καταλήγοντας ο κ.Τσούκας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί μια μεγάλη προσπάθεια του ιδιοκτήτη της Σχολής Θεάτρου “Ίασμος”, Σταύρου Δελή με καταγωγή από τον Ίασμο Ροδόπης, για να μετασχηματισθεί το κατασκηνωτικό κέντρο σε campus πολιτισμού, το οποίο θα προσέλκυε ανθρώπους της Τέχνης, αλλά και σπουδαστές του θεάτρου, από όλη την Ελλάδα…Ένα σχέδιο που ναυάγησε… Το θέμα πάντως φαίνεται να ‘ξεπαγώνει’με την επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ -σ.σ. αλλά και του πρωθυπουργού την Παρασκευή- στη Ροδόπη με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών Χρίστου Σταϊκούρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος