Ν. Τσαλικίδης: Όλη η τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία

Την άποψη ότι η τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης “περνά” μέσα από την συνολική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Τσαλικίδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής στην εκπομπή “Καθημερινές ιστορίες”, τόνισε ότι η Ροδόπη πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι μια αγροτική περιοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει τα δικά της τουριστικά μέρη.

«Το Θρακικό Πέλαγος είναι ασύγκριτης ομορφιάς και έλκει τουρίστες από τα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες οικισμοί σε όλη τη Θράκη, όπως και στη Ροδόπη, οι οποίοι μπορούν να αναπτυχθούν».

Ν. Τσαλικίδης: Όλη η τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία

Ό,τι προτείνεται από Τοπικά Συμβούλια και Δημάρχους λαμβάνονται υπόψιν στην εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και εγκρίνονται όταν υπάρχει αντίστοιχη οικονομική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, εξήγησε ο κος Τσαλικίδης αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο εκπονείται και υλοποιείται το σχέδιο της Τουριστικής Ανάπτυξης.

«Όπου χρειαστεί, όπου ζητηθεί, είμαστε πάντοτε στο πλευρό εκείνων που προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι ένας οικισμός μόνο μπορεί να αλλάξει την τουριστική εικόνα της περιοχής. Όλη η παραλιακή ζώνη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία, συνολικά και ευρύτερα».
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης θα πρέπει να γίνουν δράσεις τέτοιες που να συγκεντρώσουν όλες τις προτάσεις των τοπικών συμβούλων, των αιρετών, των φορέων της περιοχής για να υπάρξουν αποτελέσματα και στην τουριστική ανάπτυξη της.

Η  επιτυχής καταπολέμηση των κουνουπιών θα κρίνει πολλά
Όσον αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών, μικροσκοπικός απρόσκλητος επισκέπτης που μπορεί να κάνει τις καλοκαιρινές νύχτες να μοιάζουν εφιαλτικές, ο κος Τσαλικίδης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι υπήρξαν προβλήματα στο ξεκίνημα λόγω του παρατεταμένου χειμώνα. «Πιστεύουμε ότι έστω και λόγω των καιρικών συνθηκών που επηρέασαν την όλη διαδικασία δεν θα έχουμε πρόβλημα», επισήμανε και σημείωσε: «Πηγαίνουμε καλά, το αντιμετωπίζουμε καθημερινά σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους των οικισμών, έτσι, όπου χρειάζεται, γίνονται ψεκασμοί» ανέφερε και σημείωσε «Είναι καλό, όπου υπάρχει πρόβλημα να το λέμε. Γίνεται έλεγχος και με τη δημιουργία διαγράμματος ξέρουμε από πού περνάνε τα συνεργεία κάθε φορά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος