Ν. Τσαλικίδης: Αποτελεσματική η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο άλσος της Νυμφαίας

Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο άλσος της Νυμφαίας χαρακτηρίζοντάς την «επιτυχημένη», εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Πρόκειται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Καρυδιάς και Πανδρόσου, βορειοδυτικά του περιαστικού δάσους της Νυμφαίας, τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 15 Αυγούστου που τέθηκε υπό έλεγχο στις εννέα χθες το βράδυ.

Ν. Τσαλικίδης: Αποτελεσματική η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο άλσος της ΝυμφαίαςΣε ανακοίνωσή του γραφείου του κάνει λόγο για «επιτυχημένη» έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης. Όπως τονίζει: «Με έγκαιρη και συντονισμένη επιχείρηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, του στρατού, των αστυνομικών υπηρεσιών, υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών που ενεργοποιήθηκαν στο πεδίο, περιορίστηκαν άμεσα οι πύρινες εστίες. Καθοριστική για την αίσια αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν η συνδρομή επανδρωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών και συγκεκριμένα ενόςcanadair, δύο PZL και ενός ελικοπτέρου».

«Συγχαίρω – συνεχίζει – τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την άμεση επέμβασή τους , τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη ενεργοποίησή τους στο πεδίο, τον στρατό, τις αστυνομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων για την αποτελεσματική κινητοποίηση τους. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με συνεργασία όλων των δυνάμεων επιτεύχθηκε γρήγορα ο περιορισμός και τελικά ο έλεγχος του πύρινου μετώπου. Καίριας σημασίας για την επιτυχή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης, ήταν η συμμετοχή και εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας, για ενίσχυση του έργου κατάσβεσης».
Και καταλήγει σημειώνοντας: «Οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες. Απευθύνω έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και πιστή τήρηση των μέτρων προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και άλση που είναι σε ισχύ. Όλοι μαζί, ας προστατεύσουμε τον πράσινο πλούτο του τόπου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος