Ν.Σωτηρακόπουλος: Αναγκαία η ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με δύο νεφρολόγους

Αναγκαία κρίνει την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, διευθυντής της Μονάδας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-5-2022) σημείωσε ότι είναι απαραίτητοι τουλάχιστον δύο γιατροί νεφρολόγοι καθώς ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά τους πενήντα (50). Στάθηκε δε στην έλλειψη ιατρών της ειδικότητάς του και στην αποφυγή από τους νέους συναδέλφους του να την ακολουθήσουν. «Ίσχυε το ίδιο και για τους αναισθησιολόγους» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νοσηλευτικό προσωπικό δήλωσε ικανοποιημένος από την σταδιακή επιστροφή του, καθώς, λόγω Covid, ήταν απαραίτητη η συνδρομή του σε άλλες κλινικές και στα εμβολιαστικά κέντρα.

Μένοντας στη «μάχη» που δόθηκε τα δύο και πλέον χρόνια της υγειονομικής κρίσης ο κος Σωτηρακόπουλος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι σημειώθηκαν 11 θάνατοι από Covid το έτος 2020-2021 στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, επρόκειτο για “νεφροπαθείς ανεμβολίαστους” όπως είπε και ένας θάνατος τον επόμενο χρόνο, 2021-2022. Δήλωσε δε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έγινε συνολικά από το προσωπικό της Μονάδας.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και να τηρούν την υγιεινή των χεριών, τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τις αποστάσεις με το φόβο των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι τις καλές πρακτικές που υιοθέτησαν πολλοί λόγω της Πανδημίας, όπως το πλύσιμο των χεριών, θα πρέπει να τις συνεχίσουν και στη μετά Covid εποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος