Ν. Παπακωνσταντίνου: Το 30% των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής της Κομοτηνής θα παραμείνει κλειστό

Ο κος Νίκος Παπακωνσταντίνου

Πρεμιέρα χθες για το χώρο της εστίασης και της αναψυχής  και ο κος Νίκος Παπακωνσταντίνου, επαγγελματίας στο χώρο της αναψυχής και αιρετός στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής σημειώνει με βεβαιότητα πως σίγουρα όλοι πληρούν όλα τα μέτρα για την υγιεινή και την προστασία των εργαζομένων και των πελατών. «Τηρούν κατά γράμματα ό,τι έχει ορίσει το κράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου όσοι έχουν την τύχη να έχουν εξωτερικό χώρο, γιατί υπάρχουν και τα καταστήματα που δυστυχώς δεν θα ανοίξουν, επειδή δεν έχουν εξωτερικό χώρο προσαρμόστηκαν αμέσως στους περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί.

«Τοποθετήσαμε τραπέζια και καρέκλες κρατώντας τις αποστάσεις που πρέπει, ώστε να τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί περιορισμοί και να προστατεύονται καταναλωτές και εργαζόμενοι.» δήλωσε προσθέτοντας γίνονται προσπάθειες από την δημοτική αρχή, όπου υπάρχει επιπλέον χώρος να αξιοποιηθεί.
«Είναι πρόθυμος ο δήμος Κομοτηνής να δώσει επιπλέον τετραγωνικά όπου αυτά μπορούν να δοθούν χωρίς να ενοχλούνται περαστικοί, μητέρες με παιδιά και ΑμεΑ. Δεν θα πρέπει να ενοχλούμε άλλους συμπολίτες μας. Οι δήμοι θα εξετάσουν αν και πόσος χώρος μπορεί να δοθεί σε κάθε κατάστημα και από ό,τι ξέρω ο δήμος Κομοτηνής είναι σύμφωνος να το κάνει.» σημείωσε ο κος Παπακωνσταντίνου.
Παράλληλα, προβλέπει μην κρύβοντας την πίκρα του ότι αρκετά μεγάλο ποσοστό δεν θα ανοίξει τις επιχειρήσεις του, «Το λέω με πόνο στην καρδιά γιατί γνωρίζω καλά πόσο ταλαιπωρημένος είναι, πόσο αγώνα κάνουν όλοι για να μπορέσουν να διατηρήσουν σε λειτουργία τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους. Περίπου το 30% των καταστημάτων της πόλης θα παραμείνει κλειστό.»
Ο έμπειρος επαγγελματίας στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο της ατομικής ευθύνης. «Να πάρουμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα. Να τηρούμε ό,τι πρέπει. Να είμαστε εμείς σωστοί. Να τηρούν όλα τα μέτρα οι καταστηματάρχες. Ας μην φοβηθεί ο κόσμος να βγει έξω και να διασκεδάσει, όλα είναι ελεγχόμενα, δεν κινδυνεύει. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αλλά θέλω να στείλω το μήνυμα μου στους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού. Όχι φόβος λοιπόν, είμαστε εδώ για σας. Είμαστε εδώ για να διασκεδάσετε. Τρεις μήνες ήταν μεγάλη αποχή. Όλοι μας θέλουμε να γίνει μια επανέναρξη όχι μόνο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής αλλά και της καθημερινότητας.»

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ