Ν. Μεραχτσάκης: Ακριβότερο το αντίτιμο των πνευματικών δικαιωμάτων σε εστίαση και αναψυχή

Τον έντονο προβληματισμό του για την συμφωνία που προέκυψε μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης των Επιμελητηρίων και της GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) εξέφρασε ο κος Νίκος Μεραχτσάκης ,Τομεάρχης στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης του Πανελλήνιου Σωματείου για Καταστήματα Εστίασης και Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΑΝΣΕΚΤΕ), μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες » (6-7-2022).

Η συμφωνία αφορά τους συναδέλφους του στο χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και της νυχτερινής διασκέδασης οι οποίοι, όπως είπε, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επιπλέον κόστος.

Σε παρατήρησή μας ότι η συμφωνία τους δίνει τη δυνατότητα να κλείσουν μια ολόκληρη δεκαετία, από το 2011 έως το 2021, ο κ. Μεραχτσάκης απαντά ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με «μικρο ποσά για ένα έτος, εξοφλώντας 11 έτη, όπως ειπώθηκε», αλλά και με την καταβολή μεγάλων ποσών τα επόμενα έτη και μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, για την κάθε μια εταιρεία ξεχωριστά. «Η καταβολή του αντιτίμου των πνευματικών δικαιωμάτων θα στοιχίζει ακριβά και σε καταστήματα της περιοχής μας, όπου η κίνηση, άρα το κέρδος, είναι περιορισμένο και θα καταβάλλεται μάλιστα τριπλά, για κάθε εταιρεία ξεχωριστά» είπε ο κος Μεραχτσάκης.

Όπως ανέφερε το «γύρισμα σελίδας σε αυτό το σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει χρόνια το χώρο του απαιτεί πρώτα και κύρια καλύτερη ενημέρωση των ίδιων των ενδιαφερόμενων, ενημέρωση που τώρα δεν υπάρχει» κατέληξε μην κρύβοντας τον προβληματισμό του γι αυτά που θα συναντήσουν μπροστά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος