Ν. Κοντός-πρόεδρος Ε.Ο.Α.: Να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή πίστα αναρρίχησης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Αναρρίχησης στην Κομοτηνή (ο δεύτερος θα διοργανωθεί στον Βόλο). Εκατό αθλητές από όλη τη χώρα βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή. Μικρά παιδιά, που ήδη δείχνουν το εξαιρετικό τους ταλέντο στην αναρρίχηση, με τη συνοδεία των γονιών τους και των προπονητών τους, αλλά και καταξιωμένοι στο χώρο αθλητές απόλαυσαν τη φιλοξενία του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Ν. Κοντός-πρόεδρος Ε.Ο.Α.: Να δημιουργηθεί στην Κομοτηνή πίστα αναρρίχησης«Ωραία διοργάνωση, φιλόξενος Σύλλογος, χρειάζονται, όμως, υποδομές, πάσχει η πόλη της Κομοτηνής από υποδομές» δήλωσε ο κος Νίκος Κοντός, πρόεδρος της Ελληνικής Ορειβασίας κι Αναρρίχησης. Δεν παρέλειψε δε να προτείνει να δημιουργηθεί μια πίστα αναρρίχησης στην Κομοτηνή με την αξιοποίηση της εμπειρίας των ΤΕΦΑΑ.

«Είναι ολυμπιακό άθλημα, είναι βοήθημα για τα παιδιά, προωθεί την ευγενή άμιλλα. Δεν είναι καινούργιο άθλημα, αλλά παλιό, τώρα έγινε και Ολυμπιακό, πρέπει να το βοηθήσει και η τοπική κοινωνία και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Όπως αποκάλυψε ο κος Κοντός, έχει γίνει ήδη κάνει πρόταση στη Γενική Γραμματεία αλλά και στον πρόεδρο του Πανθρακικού να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος για αναρριχήσεις στις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου. «Του αρέσει πολύ η ιδέα να γίνει μια πίστα που θα φιλοξενεί παγκόσμιους αγώνες. Υπάρχει το αεροδρόμιο κοντά και είναι εύκολη η πρόσβαση ακόμη και για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων» είπε ευχόμενος «μακάρι να γίνει η πόλη της Κομοτηνής, ένας πόλος έλξης αναρριχητών από όλο τον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος