Ν. Καλομοίρης – ΚΝΕ Ροδόπης: Να ενισχυθούν οι δομές στήριξης των εξαρτημένων από ναρκωτικά

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρήση ναρκωτικών ουσιών και σε άλλου είδους εξαρτήσεις» δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΝΕ Ροδόπης, ο κος Νικόλας Καλομοίρης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»(24-6-2022). Όπως είπε με αφορμή και τη σημερινή (26η Ιουνίου) Ημέρα κατά των Ναρκωτικών «πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά στη νεολαία και όχι μόνο».

Αναλυτικότερα, σημείωσε πως η χρήση των ναρκωτικών ουσιών, αλλά και άλλου είδους εξαρτήσεις “προωθούνται από το ίδιο το σύστημα” εξηγώντας πως: “από τη μια πλευρά είναι ένα τεράστιο πεδίο κερδοφορίας και από την άλλη την νεολαία τη θέλουν «κοιμισμένη», πίσω από εξαρτήσεις».

Σε αναφορά του στις δημόσιες Δομές που λειτουργούν σημείωσε πως σε επισκέψεις τόσο του ιδίου, όσο και των υπολοίπων στελεχών έχουν καταγράψει σοβαρά προβλήματα και τόνισε την αναγκαιότητα στήριξής τους. «Πρέπει να στελεχωθούν, να ενισχυθούν για να μπορούν οι εξαρτημένοι να βρουν διέξοδο σε στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. Να μπορούν να στηρίζονται όλοι οι χρήστες» είπε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «έχουν δικαιώματα στη ζωή και θέλουν να προχωρήσουν, για αυτό και θα πρέπει να βοηθηθούν».

Ερωτηθείς ειδικά για την Κοινότητα της Κομοτηνής και τη σχέση της με εξαρτήσεις απάντησε: «Συνολικότερα στην κοινωνία υπάρχει θέμα». Μάλιστα σημείωσε επί λέξει πως πρόκειται για ένα θέμα που: «Ο καθένας το αντιλαμβάνεται είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια εκ μέρους της ΚΝΕ για την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους των εξαρτήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος