Ν.Γρηγοριάδης, πρόεδρος Ε.Σ. Ξάνθης: Παλιά οι έμποροι ήταν η συνοχή της κοινωνίας σήμερα αυτό εκλείπει

«Η χαρά του Έλληνα εμπόρου έχει «στερέψει»» σημείωσε ο Νίκος Γρηγοριάδης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης με αφορμή την 22η Σεπτεμβρίου, που έχει καθιερωθεί από το 2005, ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ (Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου) ως η ημέρα Ελληνικού Εμπορίου και μιλώντας στο www.ertnews.gr στάθηκε στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων (τιμές ηλεκτρικού ρεύματος), αλλά και στις υψηλές τιμές ενοικίασης της επαγγελματικής στέγης.

«Τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά» δήλωσε και επισήμανε ότι με τα ενοίκια 2000-2500 ευρώ σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και 1500 και 600 σε παράπλευρους οδούς το μήνα να αποτελούν για τον έμπορο ένα μόνιμο και διαρκές άγχος η προσπάθειά τούς δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.
Το δύσκολο σκηνικό στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η λειτουργία των Πολυκαταστημάτων υποστήριξε εξηγώντας: «Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός» και αναφέροντας ως παράδειγμα τη μη τήρηση ακόμη και εθνικών αργιών από την πλευρά τους. Μιλώντας για το ηλεκτρονικό εμπόριο που έχει «εισβάλει» τα τελευταία χρόνια για τα καλά στις ζωές τους σημείωσε ότι με άλλες δυνατότητες λειτουργεί ένα μεγάλο πολυκατάστημα στο χώρο αυτό και με άλλες ένας ιδιοκτήτης ενός μικρού εμπορικού καταστήματος.
«Είναι δυσοίωνο το μέλλον γι αυτό και συρρικνώνεται το εμπορικό κομμάτι» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο κος Γρηγοριάδης και σημείωσε ότι παλιά οι έμποροι ήταν: «Η συνοχή της κοινωνίας » σήμερα αυτό εκλείπει.
Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τους προέτρεψε να είναι αισιόδοξοι, «όσο το μπορούν», όπως είπε, «να είναι ανταγωνιστικοί τόσο με τις τιμές τους, όσο και με τα ποιοτικά προϊόντα που προσφέρουν» και παρατήρησε πως «τα χρόνια έχουν αλλάξει» σημειώνοντας ότι: «Τα δεδομένα και οι επιταγές του εμπορίου είναι διαφορετικές».
Τέλος, στάθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας ανοιχτών κέντρων εμπορίου, με σύγχρονες προδιαγραφές με τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «αλλιώς», όπως είπε, «η επόμενη γενιά δεν θα μπορέσει να επιβιώσει δραστηριοποιούμενη στον χώρο του ελληνικού εμπορίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος