Ν. Δημόπουλος: Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ελέγχου κι απόδοσης των ενισχύσεων

Την ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού του συστήματος ελέγχου κι απόδοσης των ενισχύσεων τονίζει ο εκπρόσωπος των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της αν.Μ.Θ, ο κος Νίκος Δημόπουλος.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις εκείνες που αποφασίζεται η ενίσχυσή τους, όπως η έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους ( εκστατικής αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας) για την αγορά των ζωοτροφών τους εκείνο που προέχει είναι η τάχιστη και πιο δίκαιη απόδοση τους.

Μιλώντας σήμερα, 25-1-2023 στο www.ertnews.gr, τόνισε ότι πολλοί βρίσκονται αρκετά συχνά εκτός, με τη διαδικασία των ενστάσεων που ακολουθείται να καθυστερεί και τις όποιες καταβολές να μην γίνονται έγκαιρα.

Ωστόσο, ο σωστός έλεγχος και ο αποκλεισμός όσων επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των υπολοίπων που αποτελούν την πλειοψηφία αποτελεί μονόδρομο υποστηρίζουν χρόνια οι παραδοσιακοί κτηνοτρόφοι με ζωικό κεφάλαιο.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε, οι επιχορηγήσεις αυτού του είδους, θα πρέπει να δίνονται με έγκυρο και σύντομο τρόπο. Υποστήριξε δε ότι η κατά κεφαλή ενίσχυση που επιλέχθηκε για τους κτηνοτρόφους εκείνους που παρουσιάζουν κίνηση (τζίρο από το κτηνοτροφικό παραγόμενο έργο 2.000 ευρώ) είναι ο πιο δίκαιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος