Μποζ Ερσίν: Η ανεμπόδιστη όδευση εντός της πόλης ζητούμενο για τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Τα ζητήματα της ανεμπόδιστης όδευσης εντός της πόλης έθεσαν για μια ακόμη φορά το προεδρείο και το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης σε συνάντηση που είχαν με τη δημοτική αρχή.

Όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή, 11-11-2022, στο ertnews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης, Μποζ Ερσίν, υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του δημάρχου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης των φθορών και των προβλημάτων που υπέστησαν οι ηχητικοί μηχανισμοί των φωτεινών σηματοδοτών.

«Πρόκειται», όπως είπε, «για απαρχαιωμένους μηχανισμούς που δεν λειτουργούν, οι περισσότεροι βρίσκονται σε αχρηστία και χρήζουν άμεσης αντικατάστασης».

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της εύρεσης στέγης, κατάλληλης να φιλοξενήσει τα μαθήματα εκμάθησης της γραφής Braille. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στους οδηγούς όδευσης για τους τυφλούς, οι οποίοι όπως είπε, θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι, «απαλλαγμένοι» από τραπεζοκαθίσματα, παρτέρια και ό,τι άλλο δημιουργεί προσκόμματα.

«Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες προσπάθειες, εξακολουθεί η κίνηση εντός των πόλεων να γίνεται με δυσκολία», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης και κάλεσε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, επαγγελματίες και απλούς πολίτες να λειτουργούν πιο υπεύθυνα έναντι των συμπολιτών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας, όποιας μορφής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος