Μπεϊζανουρ Αχμέτ: Μακάρι να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά

Η Μπεϊζανούρ Αχμέτ ζει στην Κομοτηνή. Φέτος τελείωσε την 3η Τάξη του Γυμνασίου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο της πόλης. «Θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους» μας είπε και σημείωσε « Θέλω να σπουδάσω για να βρω μια δουλειά, για να έχω ένα δικό μου σπίτι. Μετά να γίνω εθελόντρια στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» και αν με βοηθήσει η τύχη, να βρω έναν σύζυγο που θα τον αγαπώ.»

Μπεϊζανουρ Αχμέτ: Μακάρι να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά
Η Μπεϊζανούρ Αχμέτ ζει στην Κομοτηνή

Σαν να μας γνωρίζει από καιρό η Μπεϊζανούρ «ξεδιπλώνει» τα όνειρα και τα σχέδια της για το μέλλον. Την συναντήσαμε να κάθεται με τις φίλες της σε ένα πεζούλι δίπλα στο πάρκο Κομοτηνής. Οι άλλες κοπέλες γελώντας παραμέρισαν δείχνοντας έτσι πως δεν θα ήθελαν να μιλήσουν στο μικρόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής. Η Μπεϊζανούρ όχι! «Μου αρέσει να συζητώ με τους ανθρώπους, δεν με πειράζει» είπε και στάθηκε να μας μιλήσει για την καθημερινότητά της , για τις δυσκολίες του σχολείου, αλλά και τα ευχάριστα της Γυμνασιακής της ζωής. «Με δυσκολεύουν τα μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία. Μου αρέσει πολύ η ιστορία. Μου αρέσει που διαβάζοντας κανείς τα παλιά γεγονότα μπορεί και εξηγεί πολλά από όσα συνέβησαν τότε, αλλά και κάποια από όσα συμβαίνουν σήμερα.»

Όσον αφορά στο σήμερα και στον ελεύθερο χρόνο σε μια επαρχιακή πόλη; «Αγαπώ πολύ την Κομοτηνή» μας λέει και προσθέτει γελώντας «σ’ αυτή την ηλικία «βράζει το αίμα μας». Μπορούμε να κάνουμε διάφορα, να τρέχουμε, να παίζουμε, να συζητάμε. Βρίσκουμε να κάνουμε. Την αγαπώ πολύ την Κομοτηνή. Είναι πολύ ήσυχη η χώρα μας και δεν θέλω να φύγω, την αγαπώ πολύ» κάνοντας μια ευχή: « Μακάρι να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά».
Φώτο: Η Μπεϊζανούρ σε μια στιγμή χαλάρωσης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος