Μπ. Μπαρχάν: Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά της Ροδόπης και της Ξάνθης

«Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά της Ροδόπης και της Ξάνθης», αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουράν Μπαρχάν και μιλώντας στο ertnews.gr προβλέπει «έναν δύσκολο χειμώνα για τους κατοίκους της περιοχής».

Όπως τονίζει κάτοικοι των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων «δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητά τους». Αποτυπώνοντας τις σημαντικότερες αιτίες σημειώνουν ότι «οι αγροτικές δουλειές δεν αποδίδουν».
Μιλά για την οικονομική μετανάστευση, αλλά και για τις “παράπλευρες απώλειες” της: Πρώτον, το γεγονός δηλαδή ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους για τις επιχειρήσεις τους. Δεύτερον, ότι οι αγροτικές δουλειές δεν αποδίδουν πια. «Ο κόσμος εξακολουθεί να φεύγει, δυστυχώς το φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό βρίσκεται στην κορυφή του κι όχι σε απομείωση», δηλώνει και παρατηρεί ότι «είναι σαν να έχει αδειάσει η Θράκη».
Παίρνοντας αφορμή και από την κύρια επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του γιατρού σημειώνει ότι το συχνότερο αίτημα που δέχεται από τους ασθενείς του είναι αυτό της εύρεσης εργασίας. Παράλληλα, πραγματοποιώντας περιοδείες από οικισμό σε οικισμό καταγράφει μια εικόνα, διόλου αισιόδοξη, όπως λέει: «Οι οικισμοί έχουν αδειάσει, τα καφενεία κλείνουν, φτάσαμε και για τις απλές εργασίες να λείπουν τα εργατικά χέρια. Από την άλλη παρατηρείται και το φαινόμενο, ακόμη και επιχειρήσεις της περιοχής να μην βρίσκουν πια τους εργαζόμενους που θέλουν».
Όσον αφορά στο αίτημα – πρόταση της περιοχής που μεταφέρει ο ίδιος στην κεντρική πολιτική σκηνή; «Αργήσαμε πάρα πολύ την ανάπτυξη στην περιοχή» σημειώνει και προσθέτει «για να κρατήσουμε τους ανθρώπους εδώ θα πρέπει να δώσουμε εργασία με καλύτερα μεροκάματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος