Μουφτής Κομοτηνής: Το μοντέλο αρμονικής συμβίωσης στη Θράκη να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο

Στο κύκλο των Μουσουλμανικών Σπουδών της Θεολογικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, διδάσκει ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάντ.
Με την ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής εορτής των Μουσουλμάνων, τη γιορτή της μεγάλης νηστείας που ολοκληρώθηκε, το Ραμαζάνι, όπου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρα από την ανατολή του ήλιου, έως την δύση του, όσοι τηρούν την νηστεία δεν βάζουν στο στόμα τους ούτε νερό, ούτε φαγητό.
Μετά το τέλος της νηστείας η οποία διαρκεί ένα μήνα, η γιορτή διαρκεί τρεις ημέρες, όπου οι Μουσουλμάνοι φτιάχνουν γλυκά και τα δίνουν στους συγγενείς τους, αλλά και στους γειτόνους τους και φυσικά στους Χριστιανούς.

“Όπως ανάλογα πράττουν και οι Χριστιανοί με τα Χριστούγεννα, αλλά και με το Πάσχα. Φέτος ήταν κοντά χρονικά οι γιορτές μας. Εμείς ευχηθήκαμε καλό Πάσχα στους Χριστιανούς και αυτοί σε εμάς ευχήθηκαν Καλό Μπαϊράμ. Εύχομαι αυτό το κλίμα της αρμονίας που ζούμε εμείς στη Θράκη, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Να επικρατήσει η Ειρήνη και η Αγάπη που είναι η βάση όλων των θρησκειών», τόνισε ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάντ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος