Μνημόνιο Συνεργασίας Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας – Δ.Π.Θ

Την περασμένη Παρασκευή επισκέφθηκε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) του ΟΑΣΠ, Βασίλειο Μάργαρη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνυπογραφή, με τον Πρύτανη Καθηγητή Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του ΙΤΣΑΚ του ΟΑΣΠ.
Αντικείμενο του Μνημονίου συνεργασίας αποτελούν θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης καινοτομικών ιδεών στο πλαίσιο εφαρμοσμένης έρευνας, σε τομείς όπως η βελτίωση της αντισεισμικής προστασίας, ο περιορισμός της διακινδύνευσης, η προστασία του δομημένου και μη-δομημένου περιβάλλοντος.
Σκοπός της συνεργασίας είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των ερευνητών και των μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου και της ερευνητικής μονάδας ΙΤΣΑΚ, καθώς και η ανάπτυξη ή ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για την προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αναμένεται να είναι η δημιουργία νέων ερευνητικών προτάσεων – ιδεών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού στην περιοχή, και η ανάπτυξη συνεργασιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με αντίστοιχους φορείς της πανεπιστημιακής/ερευνητικής κοινότητας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων των δύο μερών.
Πέραν αυτών, με την ιδιότητα του Προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Διευθυντή του ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων”, ο Καθηγητής Λέκκας ανακοίνωσε ότι συζητά την ίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος