Μητροπολίτης Κομοτηνής: «Χαρούμενο άγγελμα» της Ελπίδος και της Ελευθερίας ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

«Ο Ευαγγελισμὸς της Θεοτόκου είναι η απαρχὴ της απελευθερώσεως του ανθρωπίνου Γένους απὸ το κράτος του διαβόλου και την κυριαρχία του θανάτου», αναφέρει στο μήνυμά του για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων. Και μιλώντας για την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου στέκεται σε δύο λέξεις: Ελευθερία ή Θάνατος.

Όπως τονίζει, «πράγματι άνθρωποι με καρδιὲς πυρπολημένες απὸ αγάπη για τον Θεὸ και την Πατρίδα μπορούν να φύγουν από τη μάχη είτε ζωντανοὶ νικητὲς είτε νεκροὶ – σωματικὰ μόνο ἡττημένοι – ἀλλὰ ἱστορικὰ δικαιωμένοι, σὲ μία ἱστορία που ψηφιδοθετείται απὸ Λεωνίδες καὶ Κωνσταντίνους Παλαιολόγους».
Όσον αφορά στο μήνυμα του Ευαγγελισμού; Αυτό συνοψίζεται στην αρχή της απελευθερώσεως από τα πάθη και τις έριδες, από τους ορατούς και αόρατους κατακτητές λαών και συνειδήσεων.

«Είναι το «χαρούμενο άγγελμα» της Ελπίδος και της Ελευθερίας που δεν μπορεί να το προσεγγίσει κανείς, παρά μόνον προσαγόμενος διά της Εκκλησίας στο Πρόσωπο του Θεανθρώπου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ