Μητροπολίτης Κομοτηνής: Αυτές οι ημέρες σκιάζονται από τις πυρκαγιές

Αναφορά στις πυρκαγιές που δοκίμασαν και δοκιμάζουν τη χώρα έκανε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων απευθυνόμενος στους πιστούς. «Δύο χρόνια ταλαιπωρούμαστε από την Πανδημία και σαν να μην έφτανε αυτή ήρθαν και οι πυρκαγιές για να κατακάψουν σπίτια, περιουσίες και δάση, το φυσικό πλούτο και το φυσικό κάλος” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας “Η Ελλάδα έχει και είχε φυσικό πλούτο, γνωστικό Θεό και καλούς ανθρώπους και όταν ένας άνθρωπος είναι καλός τα ομορφαίνει όλα».

Αναλυτικότερα, όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς που κατέκλυσαν τις εκκλησίες το Δεκαπενταύγουστο: «Αυτές οι ημέρες «σκιάζονται» από τις πυρκαγιές». Παράλληλα, προέτρεψε το ποίμνιο του να μιμηθούν το παράδειγμα της Παναγίας, καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερος Λόγος και καλύτερος τρόπος από την ίδια την ταπείνωση.

«Την ύμνησαν όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές των ανθρώπων, τέτοια δόξα που γνώρισε η Παναγία στη Γη, άλλη τέτοια γνωρίζει και στον ουρανό, κανείς Άγιος δεν γνώρισε τέτοια Δόξα. » ανέφερε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση της τεχνολογίας και επισημαίνοντας την υπερβολική χρήση του διαδικτύου και των social media. «Ας ζήσουμε ήσυχα κι ευεργετικά, όπως Εκείνη» προέτρεψε ζητώντας με έργα να μιμηθούν το παράδειγμά Της.

Τέλος, δεν έλειψε αναφορά και στο δικό του έργο καθώς σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε πως από την ενθρόνισή του και μετά όρκισε 33 νέους ιερείς, με κενά ακόμη να υπάρχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος