Μητρόπολη Κομοτηνής: Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο

Με σύνθημα «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας» η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής έδωσε στη δημοσιότητα την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με την προτροπή να ακούσουν οι πιστοί την φωνή της επιστήμης και των ειδικών, οι οποίοι, όπως λέει, πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης ενημερώνουν τους πολίτες, προτείνοντας ενδεδειγμένες λύσεις προσαρμοσμένες στην αντιμετώπιση των δυσχερειών που κάθε φορά προκύπτουν.

“Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο” σημειώνεται στο ίδιο κείμενο. Διαβάστε εδώ την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου:1365 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3045 ΓΙΑ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ (ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ)

Οι Συνοδικοί Αρχιερείς κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου έθεσαν πολλά ερωτήματα τόσο για την πορεία της πανδημίας, όσο και για τη χρήση των νέων εμβολίων κατά της Covid-19, εκφράζοντας προβληματισμούς και απορίες κληρικών και λαϊκών χριστιανών, μελών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα ερωτήματα εστάλησαν και γραπτώς και απαντήθηκαν αρμοδίως. Σήμερα τα κοινοποίησε η Μητρόπολη Κομοτηνής “προς ενημέρωση του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

Διαβάστε εδώ:Ερωτήσεις-απαντήσεις για το εμβόλιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος