Μητρόπολη Κομοτηνής: Η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Σύναξη των Αγίων Ιατρών

«Η Σύναξις των Αγίων Ιατρών» εορτάζεται για πρώτη φορά φέτος την Κυριακή (την πλησιέστερη προς την 17ην και την 18ην Οκτωβρίου , κατά τις οποίες εορτάζεται η Σύναξις των Αγίων Αναργύρων και η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού.

Μητρόπολη Κομοτηνής: Η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Σύναξη των Αγίων ΙατρώνΚατά την ημέρα αυτή, της «Συνάξεως των Αγίων Ιατρών», η Εκκλησία θα τιμήσει την όλη συνεισφορά της ιατρικής επιστήμης και των θεραπόντων της προς την ανθρωπότητα.

Τη σχετική εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κοινοποίησε σήμερα η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχαίρει τους Ιατρούς ευχόμενος Ο θεός να στηρίζει το «ευλογημένο» έργο τους όπως σημειώνει. Παράλληλα, τους προτρέπει να έχουν ανυπόκριτη αγάπη, να είναι φιλόστοργοι και να τιμούν ο ένας τον άλλον.

Μητρόπολη Κομοτηνής: Η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Σύναξη των Αγίων ΙατρώνΣε αναφορά του Βαρθολομαίου στην Πανδημία τονίζει πως έφερε στην επιφάνεια την εύθραστη πλευρά της φύσεως του ανθρώπου, αλλά και την «ανισσοροπία» που υπάρχει στο φυσικό περιβάλλον λόγω της πλεονεξίας των ανθρώπων, όπως και εξ αιτίας της διάσπασης και της διχόνοιας που υπάρχει στην ευρύτερη κοινωνία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος