Μίσχος Ροδόπης: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα στις 10:15 σε δασική έκταση, στο Μίσχο της Ροδόπης. 15 οχήματα όλων των τύπων και σαράντα πυροσβέστες από τις Π/Υ της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πολύτιμη ήταν η συμβολή και 12 εθελοντών.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη τύπου PZT και ένα ελικόπτερο. Παρά το γεγονός ότι έπνεαν αρκετά ισχυροί άνεμοι σε διάστημα δύο ωρών κατάφεραν να την περιορίσουν, να την οριοθετήσουν και να την θέσουν τελικά υπό πλήρη έλεγχο χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες. Καθοριστική, όπως χθες στην πυρκαγιά της Πανδρόσου του Δήμου Κομοτηνής, έτσι και σήμερα στον Μίσχο η συμβολή του δήμου Ιάσμου.

Μίσχος Ροδόπης: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά

Την ικανοποίηση του από την αίσια έκβαση και αυτής της προσπάθειας, όπως και της χθεσινής στην Πάνδροσο της Ροδόπης, εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας παρόν από την πρώτη στιγμή στο έργο της κατάσβεσης.

Κάλεσε δε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

ρεπορτάζ -κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος