Μικρότερη η συμμετοχή από Ροδόπη και Ξάνθη στην 86ης Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η διοργάνωση της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, παρά το φετινό πολυδιάσταστο χαρακτήρα της δεν κατάφερε να έλξει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της Ροδόπης και της Ξάνθης και να συμμετάσχουν σε αυτή ως εκθέτες και όχι ως απλοί επισκέπτες όπου παραδοσιακά δίνουν το δικό τούς παρόν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

Ο μικρότερος των τελευταίων χρόνων είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Πέντε (5) συνολικά από τη Ροδόπη, τροφίμων, ποτών και πλαστικών, και δύο (2) από τη γειτονική Ξάνθη.

Το σημαντικό διεθνές εμπορικό εκθεσιακό γεγονός στην Ευρώπη, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, άφησε ασυγκίνητους τους επιχειρηματίες της περιοχής. «Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον δεν υπήρχε ποτέ» σημειώνουν έμπειρα στελέχη των κατά τόπους Επιμελητηρίων προσθέτοντας ότι δεν έχουν ανάγκη προβολής και εξηγώντας «αρκούνται στη δική μας αγορά, άλλωστε δεν έχουν τη δυνατότητα να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες αναζητώντας διευρυμένες αγορές».

Παρά το γεγονός ότι δεν επωμίζονται ιδιαίτερο κόστος με τη συμμετοχή τους, πέραν της μεταφοράς των πραγμάτων που εκθέτουν και του υλικού προβολής, όπως επίσης και της διατροφής – παρουσίας συνεργατών τους, όσες ημέρες διαρκεί η έκθεση, η διάθεση για συμμετοχή ήταν –και ειδικά φέτος- μηδαμινή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Ανάμεσα στις συμμετοχές αυτές και μια – δύο που είχαν παρουσία και σε άλλες διοργανώσεις. Ενδεικτική του μικρού ενδιαφέροντος και η ίδια η απουσία των Επιμελητηρίων με δικά τους περίπτερα, κινήσεις αντίστοιχες έκαναν πολλές στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι φέτος απουσιάζει κάθε διοργάνωση εκθεσιακού γεγονότος και από τις δύο Π.Ε., ενώ είναι περιορισμένες τα τελευταία χρόνια και λόγω κορονοϊού οι συμμετοχές των ίδιων των επιχειρηματιών σε εκθέσεις στις γειτονικές χώρες, Τουρκία-Βουλγαρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος