Μια μικρή silicon valley εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Μια μικρή silicon valley εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με το ΔΠΘ οραματίζεται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης. «Το ΕΒΕ Ροδόπης ήταν πάντα πρωτοπόρο στις προτάσεις που κατέθετε και στις παλιές Επιτροπές για τη Θράκη», υπενθυμίζει ο πρόεδρος του, Νίκος Αγγελίδης, και σημειώνει ότι πάντα δίνεται ένα συνοπτικό σημείωμα με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σε όλους τους επισκέπτες.

Στην τελευταία συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης το συνοπτικό σημείωμα συνοδευόταν από μια μελέτη για τις Βιομηχανικές Περιοχές της χώρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο κ. Αγγελίδης λέει ότι από το υπόμνημα που κατέθεσαν στην Διακομματική Επιτροπή, σε αυτή την πρώτη επαφή δεν άφησαν έξω κανένα θέμα, αντιθέτως «αναλύσαμε τομεακά και εστιάσαμε στο κάθε θέμα ξεχωριστά… Όλα αυτά καταλήγουν σε μια πρόταση για το δίπολο Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής και όπως αυτό διαμορφώνεται ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη που έχει τα τέσσερα σημεία που την κάνουν κόμβο. Δηλαδή: Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομο, Εγνατία, Λιμάνι. Και το συνδέουμε με την Βαλκανική Ενδοχώρα μέσω του ΚΑ Κομοτηνής – Νυμφαίας λέγοντας ότι σε αυτό το δίπολο γύρω από το οποίο αναπτυξιακά πρέπει να στηθεί όλο το επόμενο project της Θράκης λείπει ένα κομμάτι του παζλ. Αυτό το κομμάτι είναι ίσως μια ζώνη Οικονομική Επιχειρηματική Ειδικού Σκοπού, ένας χώρος στον οποίο θα μπορέσουμε να συνθέσουμε όλο εκείνο το όραμα που έχουμε για το είδος της ανάπτυξης, το πού το πάμε και με ποιον σκοπό. Αυτός προτείνεται να είναι η ΒΙΠΕ Κομοτηνής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ η ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής συνδεδεμένη με το ΔΠΘ θα προσπαθήσει να φτιάξει έναν χώρο που προάγει την υψηλή τεχνολογία. «Είναι ένα όραμα να φτιάξουμε έναν χώρο που θα δίνει το νέο είδος επιχειρηματικότητας που συνδυάζεται με την υψηλή τεχνολογία. Οι επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας δεν είναι πια στις δυνατότητες μας, πάμε σε επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου.» καταλήγει ο κ. Αγγελίδης.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος