Μια διαφορετική Τράπεζα με θέα…λεβάντα και… κανελλάδα

Ο ένας από τη Βόρεια Ελλάδα, η άλλη από τη Νότια, αφού ερωτεύτηκαν μεταξύ τους…ερωτεύτηκαν και τη Σαμοθράκη, σε περίοδο διακοπών και αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στο νησί της Νίκης τη Σαμοθράκη!
Η Θεοδώρα και ο Ηλίας!


Στη Χώρα της Σαμοθράκης υπήρχε εγκαταλελειμμένο το κτίριο που στέγαζε την πάλαι ποτέ Αγροτική Τράπεζα…και τους ήρθε η ιδέα να αξιοποιηθεί…Αφού ρώτησαν από εδώ και από κει…και όλοι τους απαντούσαν η Τράπεζα, η Τράπεζα, αποφάσισαν να κρατήσουν το όνομα Τράπεζα, πρόσθεσαν το «θέα» και μαζί με αυτό, πρόσθεσαν ξεχωριστές γεύσεις του νησιού και της Θράκης, κάνοντας ένα καφέ-μπιστρό διαφορετικό και με ροφήματα που δεν τα συναντάς ευρέως στα στέκια!
Το στοιχείο επίσης που το διαφοροποιεί σαν στέκι είναι πως όλος ο εξοπλισμός και τα έπιπλα της Τράπεζας, χωρίς να έχουν πλήρως διαμορφωθεί έχουν αξιοποιηθεί σε χρήσιμα αντικείμενα και… εργαλεία με νέο ρόλο! Δεν έχουν πετάξει τίποτα!
Λόγου χάρη τα γκισέ της Τράπεζας, αξιοποιήθηκαν για τον πάγκο εργασίας, όπου ετοιμάζονται οι καφέδες και τα περίεργα, ευφάνταστα ροφήματα με λεμόνι, λεβάντα, κανελλάδα κ.α.
Γεύσεις και πιάτα γενναιόδωρα, παρασκευασμένα με πολλή αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και στα τοπικά προϊόντα και γεύσεις της Σαμοθράκης και Θράκης! Σε ξεχωριστό σημείο η ομελέτα με καβρουμά, που είναι το αγαπημένο και …χορταστικό πιάτο πολλών θαμώνων!

Σε κεντρικό σημείο του καφέ, ένα μεγάλο τραπέζι, αυτό των συσκέψεων της Τράπεζας! Σε κορυφαία θέση η καρέκλα του Δ/ντη της Τράπεζας! Έχει διατηρηθεί ο προθάλαμος της Τράπεζας, η οροφή.

Το πιο ιδιαίτερο αντικείμενο είναι το …Χρηματοκιβώτιο, το οποίο έχει τοποθετηθεί σε θέση για κοινή θέα, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι πως ακόμα…δεν έχουν καταφέρει να το ανοίξουν…και ίσως να κρύβει εκπλήξεις!!! Πάντως συνταγές δεν θα έχει σίγουρα…

Το καφέ είναι διακοσμημένο με γούστο, διαθέτει μια μικρή βιβλιοθήκη, αλλά και μια γκάμα καλλυντικών και θεραπευτικών προϊόντων χειροποίητων, αλλά και πολύτιμες πληροφορίες για την χρήση των Αρωματικών φυτών.

Πραγματικά παίρνοντας την λαβή από τα ονόματά τους-Ηλίας και Θεοδώρα- ήρθαν στο νησί και με τον Ήλιο τους και την Αγάπη τους έδωσαν τα (Θεο) δώρα τους στο Νησί, το οποίο τους την ανταποδίδει, καθώς η Τράπεζα, συγκεντρώνει πολλούς θαμώνες, οι οποίοι δείχνουν να επιθυμούν ακόμα πιο πολλά δείγματα στο χειροποίητο φαγητό και όχι μόνο, κάτι που σπεύδουν και οι δύο να κάνουν πράξη, συν τω χρόνω…
Από τους κλασσικούς θαμώνες οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίοι θυμούνται τα χρόνια και τις ιστορίες που έζησαν στο χώρο εργασίας τους, που πια πάνε ξανά, συναντώντας ένα διαφορετικό χώρο και με άλλη Φιλοσοφία και φυσικά αντικείμενο …παροχών!
Πάντως όλοι κάνουν λόγο για τους καλύτερους …Τραπεζίτες και το ωραίο κλίμα και ατμόσφαιρα που υπάρχει πια στην Τράπεζα…
ΑΚολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης από την κ. Θεοδώρα
https://drive.google.com/open?id=1tT1G3S782yrCRUw7lQ_GXF-ae_Tq–pW

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ