Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής: Εμβολιασμένοι το 90% των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Η μεγαλύτερη σχολική μονάδα της Ροδόπης, με 730 μαθητές και μαθήτριες, είναι το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, το οποίο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η υποδιευθύντριά του, κα Ελένη Χατζή, “δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σε συνθήκες πανδημίας”. Όπως είπε, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως σήμερα το αισιόδοξο ήταν ότι δε σημειώθηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού -ευχόμενη να τα πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον.

Καθοριστικός παράγοντας στη θετική αυτή εξέλιξη θεωρούνται τα μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού στους κόλπους των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Όπως είπε η κα Χατζή, το 90% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένοι, και το 80% των μαθητών της Γ’ Λυκείου είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι. “Από τους 120 μαθητές και μαθήτριες περισσότεροι από τους/τις 90 είναι εμβολιασμένοι”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Συνεχίζουμε με τους ίδιους αριθμούς καθηγητών και μαθητών με την ελπίδα να έχουμε υγεία και να μας επιστρέψουν οι συνθήκες να προχωρήσουμε και σε κάποιες δραστηριότητες οι οποίες είναι περισσότερο ευχάριστες για τα παιδιά και οι οποίες τα τελευταία δύο χρόνια δε γίνονται. Δραστηριότητες εκπαιδευτικές, με εξωστρέφεια και εμπειρίες μοναδικές” είπε η κα Χατζή.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της σημειώνοντας με νόημα: “Είμαι αισιόδοξη, έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών και μαθητριών, μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα πρέπει να προχωράμε έχοντας την αισιοδοξία ότι θα βρούμε και πάλι τη ζωή μας κάνοντας πράγματα που μας αρέσουν, μας διδάσκουν, μας χαροποιού ν και μας κάνουν υπεύθυνους και ολοκληρωμένους ανθρώπους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος