Μεγαλύτερη στήριξη ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες της Ροδόπης

Ουσιαστικότερη στήριξη ζητούν 350 τρίτεκνες οικογένειες στο νομό Ροδόπης. Αντιμέτωπες πολλές από αυτές με την ανεργία ή μένοντας εκτός εργασιακού χώρου για μακρύ χρονικό διάστημα, διεκδικούν πρόσβαση στη εργασία και μεγαλύτερη αποδοχή- στήριξη σε (από) όλες τις δομές και της υπηρεσίες, δημοτικές και κρατικές.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ertnews.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ροδόπης,, Μαρία Κακουλόγλου, τόνισε πως δεν είναι λίγες οι αναφορές που παίρνει από τρίτεκνους γονείς –κυρίως μητέρες – για μη πρόληψη σε χώρους εργασίας λόγω του αριθμού των παιδιών τους. «Σημειώνουν ότι οι εργοδότες απορρίπτουν τα αιτήματα πρόληψης τους καθώς το ύψος των απολαβών θα είναι μεγαλύτερο, λόγω των παιδιών και η απόδοση, όπως πιστεύουν, μειωμένη», εξηγεί.

Την στιγμή που, πάρα πολλά ζευγάρια στην περιοχή επιδεικνύουν διάθεση να αποκτήσουν και τρίτο και τέταρτο παιδί, είναι σημαντικό να υπάρχουν ανάλογες κινήσεις από την πολιτεία, τους δήμους και την περιφέρεια για να στηριχτούν ουσιαστικότερα.

Αίτημα διαχρονικό η πρόσβαση όλων των παιδιών των τρίτεκων και πολύτεκνων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς καθώς και φέτος η πρόεδρος όπως είπε, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να καταγράφει παράπονα γονέων που έμειναν εκτός τα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι είχαν εξασφαλίσει το voucher, κι αυτό λόγω έλλειψης θέσεων.
Παραμένει πάγιο επίσης το αίτημα της μείωσης των δημοτικών τελών κατά 50% όπως προβλέπει ο Νόμος. «Να ισχύσει» σημειώνει «ότι από το 2019 υπεβλήθη ως αίτημα και ισχύει με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ».
Με το μηνιαίο «βραχνά» της καταβολής των ενοικίων, των λογαριασμών της ΔΕΗ, της θέρμανσης, αλλά και του κόστους συντήρησης της οικογένειάς θα πρέπει «να στηριχτούν οι τρίτεκνες οικογένειες για να μπορούν να νιώθουν πιο άνετα», δήλωσε η κα Κακουλόγλου προσθέτοντας και το «φροντιστηριακό άγχος», την κάλυψη δηλαδή και αυτών των εξόδων που ακολουθεί το άνοιγμα των σχολείων. Σε μια εποχή που, όπως σημειώνει, διακρίνεται μια τάση των νέων προς την απόκτηση και τρίτου και τέταρτου παιδιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος