Μεγάλη Συναυλία σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Μια μεγάλη συναυλία γεμάτη από τραγούδια από την Αρχαία Ελλάδα, το παραδοσιακό τραγούδι, το λαϊκό τραγούδι, το ξένο τραγούδι, -λάτιν τζαζ κ.α.- προγραμματίζει για σήμερα στις 20:30 μ.μ. το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, στον αύλειο χώρο του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δ/ντριας της Β-θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαίρης Κοσμίδου, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, θα πάρει το βάπτισμα του πυρός από το κοινό και αν υπάρχει ανταπόκριση θα θεσπισθεί ως το γεγονός που θα σφραγίζει μουσικά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και μαθητών όλη την σχολική χρονιά!
«Συνήθως βλέπαμε ένα απτό δείγμα της καταπληκτικής δουλειάς που γίνεται στο Μουσικό Σχολείο, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Κομοτηνής. Πέρυσι και φέτος λόγω της πανδημίας δεν τους απολαύσαμε. Αλλά γιατί όχι να μην καθιερωθεί μια συναυλία στο τέλος της χρονιάς στην οποία θα συμμετέχουν οι Εκαπιδευτικοί, Ο δ/ντης Ηλίας Ιωαννάκηςκαι πετυχημένοι φοιτητές μας ή καταξιωμένοι μουσικοί μας πια», τόνισε η κ. Κοσμίδου.
Μεγάλη Συναυλία σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Εξάλλου αναφερόμενη στην πρόταση για το Καλλιτεχνικό σχολείο στο Νέο Σιδηροχώρι, ξεκαθάρισε πως δεν θα κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής, καθώς υπάρχουν παιδιά. «Οι αναστολές των σχολικών μονάδων γίνονται όταν δεν υπάρχουν παιδιά. «Το Καλλιτεχνικό σχολείο θα είναι ένα άλλο σχολείο, που θα ξεκινά από το Γυμνάσιο. Εκεί υπάρχει ο χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί, γι’ αυτό και επελέγη το Νέο Σιδηροχώρι. Μάλιστα εξεδήλωσαν ενδιαφέρον 150 άτομα, για να φοιτήσουν από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Οι προτάσεις μας θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο και η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Νοέμβρη, οπότε αν έχουμε την έγκριση θα ξεκινήσει την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2022», υποστήριξε η κ. Κοσμίδου.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Πειραματικού Σχολείου, δεν ανακοινώθηκε κάτι για την Κομοτηνή στα πρώτα 50 σχολεία που γνωστοποιήθηκαν. «Ίσως γιατί επειδή θα έπρεπε να περιλαμβάνει σχολεία από δύο βαθμίδες (σ.σ. Δημοτικό-Γυμνάσιο-. Από τη νέα σχολική χρονιά θα κινηθεί και πάλι η διαδικασία για τα Πειραματικά σχολεία, οπότε εκεί θα υποβάλλουμε εκ νέου την νέα πρότασή μας. Αλλά να πω κάτι. Τα σχολεία της Ροδόπης, είναι ΟΛΑ Πειραματικά, καθώς δουλεύουν προγράμματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Απλά αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα χαρτιά…στην ουσία υπάρχει», τόνισε καταλήγοντας η κ. Κοσμίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος