Με μεγάλη συμμετοχή και μεγαλειώδη παρέλαση οι Ροδοπίτες γιόρτασαν τα “Ελευθέρια”

Με μεγάλη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας και του στρατού που τίμησαν την επέτειο των 102 χρόνων της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γ.Γ. Υποδομών και Κομοτηναία στην καταγωγή κα Μαρία – Ελλη Γεράρδη. Αμέσως μετά την παρέλαση η κα Γεράρδη δήλωσε: “Είναι χαρά και τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Εχω συμμετάσχει κι εγώ σε αυτή την παρέλαση όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια, γνωρίζω την σημασία και την συγκίνηση που έχει για την πόλη η σημερινή γιορτή και είναι ιδιαίτερη τιμή μου που εκπροσωπώ την Κυβέρνηση”.

Με μεγάλη συμμετοχή και μεγαλειώδη παρέλαση οι Ροδοπίτες γιόρτασαν τα “Ελευθέρια”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων: “Κάθε γενιά έχει δικαίωμα να εκφράζει την εποχή της και σήμερα είδαμε πως εκφράζει τη σημερινή εποχή η νέα γενιά της Θράκης και της Ροδόπης. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία όχι γιατί συνεχίζει να τιμά αυτούς που πέθαναν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι αλλά γιατί φαίνεται ότι είναι προσηλωμένη σε ένα όραμα αυτή η περιοχή να παίξει στο μέλλον ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την πόλη, την Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η Θράκη μας έχει ανάγκη από πολιτικές θωράκισης οικονομικά, παραγωγικά και κοινωνικά και όχι από πολιτικές που την καθηλώνουν”.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε: “Τιμήσαμε σήμερα την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Τιμούμε τους αγωνιστές αυτής της περιόδου που μας έδωσαν μια χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Η εθνική μνήμη είναι ζωντανή για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας και της πόλης μας και φυσικά για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη και την ελευθερία. Χρόνια πολλά!”

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης: “102 ολόκληρα χρόνια υποκλινόμαστε ευλαβικά στους προγενέστερούς μας για τις θυσίες τους οι οποίοι μας επέτρεψαν να είμαστε ελεύθεροι και ενταγμένοι στον εθνικό κορμό, μας έδωσαν την ελευθερία”.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων: “Η ιστορία της Θράκης είναι σπουδαία και πριν τα ελευθέριά της αλλά και 102 χρόνια τώρα που μέσα από δύσκολες συνθήκες οι γονείς μας, οι πρόγονοί μας έστησαν τρόπαια. Τρόπαια σπουδαία. Και εμείς σήμερα καλούμαστε να συνεχίσουμε την Ιστορία και να διδαχτούμε από αυτήν.”

Τέλος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης δήλωσε: “Γεμίσαμε από Ελλάδα. Εύχομαι πάντα να είμαστε ελεύθεροι. Ελεύθεροι από όλα τα κακά, ελεύθεροι από τα πάθη μας, από το εγώ μας.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος