Μαθήματα Τεχνητής Νοημοσύνης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

204 ώρες -σε διάρκεια 4 μηνών –παρακολούθησης μαθημάτων “Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης» περιμένουν όσους δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης που ξεκινάει στις 15 Μαρτίου.

Θεωρία, αλλά και Εφαρμογές με επικεφαλής τους καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Περικλή Γκόγκα και Θεόφιλο Παπαδημητρίου. «Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση και την πρακτική τους εφαρμογή στην πρόβλεψη» δήλωσε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο καθηγητής Περικλής Γκόγκας σημειώνοντας πως υλοποιείται εξολοκλήρου μέσω της εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι το Τμήμα μας είναι πολύ ενεργό. Προσπαθούμε και κάνουμε αξιοπρόσεκτα πράγματα, παρά το νεαρό της ηλικίας του Τμήματος» είπε και εξήγησε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η αιχμή της επιστήμης σήμερα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόβλεψη. Υπάρχει παντού σε όλες τις μεγάλες εταιρείες, στο facebook, στο amazon, στο tesla κτλ Είναι ο τρόπος με τα οποία έχουμε τα αυτοδηγούμενα αυτοκίνητα. Ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε προβλέψεις με τις υπόλοιπες εταιρίες για τους πελάτες τους, ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει το Netflix ταινίες και σειρές που θα μας προτείνει να δούμε και με τον συνάδελφο τον κο Παπαδημητρίου πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να μπορέσει αυτή η γνώση και η δυνατότητα κυρίως της πρακτικής εφαρμογής των μεθόδων αυτών να διαχυθεί σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό από ό,τι υπάρχει μέχρι σήμερα» είπε ο κος Γκόγκας.

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Είναι ένα πρόγραμμα «φτιαγμένο» για οποιονδήποτε χωρίς να προϋποθέτει καμία γνώση στατιστικής, μαθηματικών, προγραμματισμού. Παρέχονται έτοιμα προγράμματα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης για να κάνει κάθε είδους προβλέψεις». Όπως σημείωσε, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να υπάρξει κατανόηση για το τι είναι αυτές οι μέθοδοι, ώστε με το υλικό που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές αυτές χωρίς πλέον να χρειάζεται κάποια βαθιά γνώση σε αυτούς τους αλγορίθμους κ.α. «Είναι πολύ σημαντικό παντού, είτε είμαστε υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία για να κάνουμε προβλέψεις για τους πελάτες, τους προμηθευτές, τις τιμές των εμπορευμάτων, της ενέργειας, είτε έχουμε δική μας επιχείρηση ακόμη περισσότερο, είτε υπάρχει πολύ κόσμος, που ασχολείται με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην έρευνα του. Επομένως, υπάρχει πλέον μια πολύ μεγάλη διείσδυση των μεθοδολογιών αυτών και στην καθημερινότητά μας» εξήγησε.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία, όλα γίνονται μέσω του e-class, διαδικτυακή πλατφόρμα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο.” Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ασύγχρονη, με το υλικό να υπάρχει, τις διαλέξεις να υπάρχουν πάνω στην πλατφόρμα και ο εκπαιδευόμενος να μπορεί στο δικό του χρόνο, όποτε τον βολεύει, να μπει και να ολοκληρώσει τη διδακτική ύλη και τις ασκήσεις αξιολόγησης που υπάρχουν. Ώστε, να μην έχει καμία πίεση. Στο 4μηνο που διαρκεί το πρόγραμμα μπορεί ο καθένας που συμμετέχει να μπαίνει όποια στιγμή θέλει και να παρακολουθεί. Όσο μπορεί κάθε φορά» είπε.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα δουλειάς που αναπτύχθηκε από τους Περικλή Γκόγκα, Θ. Παπαδημητρίου, Μανόλη Σοφιανό και Μανόλη Ζαργανίτη. «Είναι ένα προϊόν γενικότερα της ερευνητικής ομάδας, ασχολούμαστε τα τελευταία 15 χρόνια κυρίως με αυτό το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τα εφαρμοσμένα οικονομικά από την πλευρά μας» είπε. Πρόκειται για βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, pdf , παρουσιάσεις σε power point γενικά ένα πολύ πλούσιο υλικό που είναι χρήσιμο στους εκπαιδευόμενους όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, αλλά υλικό που θα το έχουν και μετά για να εφαρμόσουν μόνοι τους αυτά που θα μάθουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος